אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

פאי גבינה ואגוזים

מתכון לעוגת גבינה עם שדרוג של בצק אגוזים זריז. קינוח מוצלח במיוחד לשבועות

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס (לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ ובגובה 2.5):

כוס וחצי (150 גרם) ביסקוויטים טחונים לפירורים

50 גרם אגוזי לוז טחונים דק

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר

רבע כוס (50 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי ועיטור (לא חובה):

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר מנופה

1 כף אגוזי לוז קצוצים

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים והאגוזים לפירורים דקים. מניחים בקערה יחד עם החמאה המומסת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת לחה. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים באופן אחיד גם בבסיס וגם בשולי התבנית. מהדקים היטב. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.

2 להכנת מלית הגבינה: מערבבים יחד בקערה את גבינת השמנת, סוכר ותמצית הווניל. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים כשליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה ולאחר מכן מוסיפים את כל היתר. מקפלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

3 יוצקים את מלית הגבינה על גבי הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית. מעבירים לקירור למשך לילה.

4 לעיטור: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף קטן עם פיה חלקה בקוטר 1 ס"מ ומזלפים בשולי העוגה. מפזרים אגוזים קצוצים ומגישים.

הפאי נשמר עוד 3 ימים נוספים בקירור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!