צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרפה מוס חלבה
מתכון לקינוח חלבה אוורירי. מעולה לימי הקיץ החמים
מירי ארזי | מתוקה
| פורסם 05/07/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפרפה חלבה:
300 גרם חלבה מפוררת
2 כפות ארמנייק או ברנדי משובח
1 כף נס קפה גרוס דק
500 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם פקאן סיני
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את החלבה, הברנדי והקפה.
2 מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך מחית החלבה.
3 מצמידים ניילון נצמד לתוך תבנית טרין או אינגליש קייק באורך 30 ס"מ (בסיס ודפנות) ומפזרים את הפקאן הסיני (אנחנו השתמשנו בתבנית סיליקון לקינוחים אישיים. במקרה כזה אין צורך בניילון).
4 מעבירים לתבנית את המוס, מכסים בניילון ומקפיאים למשך 24 שעות.
5 מוציאים מהתבנית בעזרת הניילון הנצמד, הופכים ופורסים דק. מקשטים בשערות חלבה ומגישים.
* ניתן להגיש גם ככדורי גלידה בגביע או בכוס.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!