אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פרפה מוס חלבה

מתכון לקינוח חלבה אוורירי. מעולה לימי הקיץ החמים

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 05/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפרפה חלבה:

300 גרם חלבה מפוררת

2 כפות ארמנייק או ברנדי משובח

1 כף נס קפה גרוס דק

500 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם פקאן סיני

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את החלבה, הברנדי והקפה.

2 מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך מחית החלבה.

3 מצמידים ניילון נצמד לתוך תבנית טרין או אינגליש קייק באורך 30 ס"מ (בסיס ודפנות) ומפזרים את הפקאן הסיני (אנחנו השתמשנו בתבנית סיליקון לקינוחים אישיים. במקרה כזה אין צורך בניילון).

4 מעבירים לתבנית את המוס, מכסים בניילון ומקפיאים למשך 24 שעות.

5 מוציאים מהתבנית בעזרת הניילון הנצמד, הופכים ופורסים דק. מקשטים בשערות חלבה ומגישים.

* ניתן להגיש גם ככדורי גלידה בגביע או בכוס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!