אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

טארט נורמנדי: אגסים, שקדים ואמרטו

בסיס של בצק חמאתי, ציפוי של קרם ליקר שקדים ועיטור אגסים מסוכרים

מיקי שמו | שמו קונדיטוריה | פורסם 27/05/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לאגסים

אגסים בינוניים (או 6 גדולים) קלופים (עם ה"גבעולון", החלק המחבר אותם לענף)
1 ליטר מים
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורכו (או 1 כפית תמצית וניל)

לקלתית

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (רבע כוס) סוכר
1 ביצה
210 גרם (1 וחצי כוסות) קמח
חצי כפית אבקת אפייה

לקרם השקדים

150 גרם חמאה רכה
150 גרם (שלושת-רבעי כוס) סוכר
2 ביצים
150 גרם שקדים טחונים
1 כף קורנפלור
רבע כוס אמרטו

אופן ההכנה:

1 להכנת האגסים: מביאים לרתיחה בסיר את המים ובהם האגסים, הסוכר ומקל הווניל. מכסים בניילון נצמד (אפשר להכין עד יומיים מראש) ומעבירים למקרר.

2 להכנת הקלתית: מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצה אחת ורבע מכמות הקמח ומערבלים כמה שניות. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ואת אבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 סנטימטרים ובעובי חצי סנטימטר. מרפדים את התבנית ואת השוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3 להכנת קרם השקדים: מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים שתי ביצים ומערבלים במשך כ-2 דקות. מוסיפים שקדים וקורנפלור ומערבלים במהירות איטית-בינונית, עד שהם נבלעים בתערובת. מוסיפים אמרטו ומערבלים כדקה לתערובת אחידה.

4 הרכבת העוגה: יוצקים את הקרם על הקלתית. מסננים את האגסים, מייבשים היטב ומסדרים בתוך הקרם במרווחים זהים, כשה"גבעולון" כלפי מעלה. מעבירים למקרר למשך חצי שעה. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס. אופים במשך 30-25 דקות, רק עד להזהבת דופנות הטארט (הוא מתייצב אחר כך במקרר). מצננים היטב. שומרים במקרר עד שלושה ימים. מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.