אוכל

Ile flottante - אי צף

קינוח מתוק שחיים כהן מלמד אותנו היישר מהמסעדות של אירופה

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 03/11/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

½ ליטר חלב (אפשר לערבב עם שמנת מתוקה)
5 חלמונים
100 גרם סוכר (בערך 5 כפות)
1 מקל וניל – מפרידים את הגרגרים מהתרמיל למרנג
6 חלבונים
60 גרם סוכר (בערך 3 כפות)
טיפת חומץ (בערך ½ כפית)
חמאה

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלבונים, מוסיפים סוכר, ומעבירים הכל לכלי משומן בחמאה.2. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות בחום של 100 מעלות.3. בינתיים מכינים מרק וניל: מרתיחים בסיר חלב עם מקל וניל.4. בסיר שני שמים מקציפים את החלמונים עם סוכר.5. שמים את סיר החלמונים על אש נמוכה ומוסיפים את החלב החם לאט לאט ובעדינות. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה.6. ברגע שהמרק מוכן - מכניסים לקירור מיידי.7. מחברים את המרק הקר לקציפה האפויה ומגישים.