אוכל
צילום׃ stock_xchng

ריבועים בשכבות

קינוח שוקולד מפנק

| תחרות מתכוני השוקולד של עלית | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבה הראשונה

100 גרם חמאה
100 גרם (שקית) אבקת סוכר
1/4 כוס אבקת קקאו
1/4 כוס צימוקים או דובדבנים מסוכרים
1/4 כוס אגוזים מכל סוג או שקדים, קצוצים,
1/2 כוס (50 גרם) קוקוס לבן רגיל (לא חובה)
200-250 גרם פירורי עוגה או עוגיות, אפשר כאלה שאיבדו מטריותן
2 כפות יין אדום או ליקר כלשהו

לשכבה השנייה

50 גרם חמאה רכה
100 גרם (שקית) אבקת סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות יין אדום או ליקר כלשהו

לציפוי

50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1 כף יין אדום או ליקר כלשהו
תבנית בינונית, מרובעת או מלבנית (בערך בגודל 24X28 ס"מ), מרופדת בנייר אלומיניום

אופן ההכנה:

שכבה ראשונה:

שמים בקערה בינונית חמאה, סוכר וקקאו וממיסים במיקרו בפרקי זמן קצרים, עד שהכל נמס ומתקבל רוטב חלק (אפשר גם להמיס בסיר בינוני על להבה נמוכה) מוסיפים את כל שאר חומרי השכבה ומערבבים. צריך להתקבל מעין בצק שוקולדי אחיד. אם התערובת רטובה מידי, מוסיפים לפי הצורך עוד קוקוס או פירורי עוגה/עוגיות. אם התערובת יבשה מידי, מוסיפים לפי הצורך עוד מעט יין אדום/ליקר משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה ומחליקים מכניסים למקרר לשעה בערך, או עד שהשכבה מתייצבת שכבה שניה:

מקציפים את כל חומרי השכבה במיקסר או במיקסר יד, עד שמתקבלת משחה אחידה וחלקה מורחים בשכבה אחידה מעל שכבת העוגה שבתבנית ומחליקים מחזירים למקרר לשעה בערך, או עד שהשכבה מתייצבת ציפוי:

שמים בקערה קטנה חמאה ושוקולד וממיסים במיקרו בפרקי זמן קצרים, עד שהכל נמס ומתקבל רוטב חלק (אפשר גם להמיס בסיר קטן על להבה נמוכה) מוסיפים את היין/ ליקר ומערבבים מורחים בשכבה אחידה מעל שכבת קרם החמאה שבתבנית ומחזירים למקרר, עד שהשכבה מתייצבת חותכים לריבועים ומגישים קר נשמר כמה ימים במקרר, בתבנית, מכוסה בנייר אלומיניום. אפשר להעביר לכלי אחר (אם מאחסנים בשכבות, מפרידים ביניהן עם נייר אפייה או נייר לסנדוויצ'ים)