צילום׃ חיים יוסף, יחסי ציבור
הצ'ורוס של בן מחתונמי (גרסה ביתית)
מתכון אורגינל לצ'ורוס של בן אביבי לכל מי שלא יכול להוציא מהראש את הסופגניות הדקיקות והארוכות שמככבות בחתונמי. בן פינק אותנו במתכון לגרסה הביתית שלהן ואנחנו כבר מכינים את השמן לטיגון עמוק. מעין מוזמנת
בן אביבי | mako
| פורסם 05/07/22
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-30 יחידות:
625 מ"ל מים
62 גרם סוכר
קורט מלח
10 גרם סוכר וניל
500 גרם קמח (3.5 כוסות)
7.5 גרם אבקת אפייה
ביצה
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
חצי כוס סוכר
חצי כפית אבקת קינמון
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר מים עם סוכר, מלח וסוכר וניל.
2 במקביל, מערבבים בקערה יבשה קמח ואבקת אפייה.
3 לאחר רתיחה, מוסיפים את הקמח לסיר תוך כדי ערבוב נמרץ ומכבים את האש.
4 מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה (הבצק עלול להתפרק והתחבר מחדש, זה בסדר).
5 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק (השמן צריך להגיע ל-180 מעלות).
6 מעבירים את בצק הצ'ורוס לשק זילוף עם צנתר משונן רחב ומזלפים לסיר חתיכות בגודל הרצוי (אפשר להשאיר מספריים/סכין בתוך כוס מים לעזרה בגזירת הבצק).
7 מוציאים את הצ'ורוס הזהובים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לנייר סופג. מערבבים בתערובת סוכר וקינמון וזוללים.
בתיאבון!