אוכל

סופגניות עם מגוון ציפויים של מאפיית ביסקוטי

סופגניות טעינות במגוון ציפויים; אם אתם אנשי שוקולד או חמאת בוטנים, פררו רושה או קוקוס - יש לנו משהו בשביל כולם

| מאפיית ביסקוטי | פורסם 13/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח

100 גרם סוכר

25 גרם שמרים טריים

125 גרם חלב פושר

125 גרם מים פושרים

גרידת תפוז

ביצה אחת

תמצית וניל

2 כפות ברנדי או וודקה

קורט מלח

80 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח, ומערבבים.

2 יוצרים גומה בתוך הקמח, ומפוררים בתוכה את השמרים. שופכים את החלב והמים על השמרים, ומוסיפים את גרידת התפוז, תמצית הוניל, הביצה, הברנדי והמלח. לשים קלות (אפשר גם עם כף).

3 מוסיפים את החמאה המומסת ולשים ביד עד קבלת בצק חלק. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון, ומניחים את הקערה בטמפרטורת החדר.

4 אחרי שהבצק מכפיל את נפחו, לשים אותו שוב, ומרדדים על משטח מקומח למלבן ארוך ועבה, בעובי של לפחות ס"מ אחד.

5 חוצים את הבצק לחצי לאורכו. על המלבן הקרוב אלינו שמים במרווחים של 3 ס"מ קוביית שוקולד, כפית ריבה, או כל מילוי אחר לסופגנייה שחפצה נפשכם. מניחים את יריעת הבצק השנייה על הראשונה, וקורצים קורצים עם כוס עיגוליים עם מילוי בתוכם.

6 מניחים את עיגולי הבצק על מגש עם נייר אפיה משומן, להתפחה עד הכפלת הנפח.

7 מכינים סיר רחב ולא גבוה. ממלאים את חצי הגובה בשמן, ומחממים.

8 מרימים בעדינות את הסופגנייה ומניחים אותה בשמן, עם חלקה העליון למטה. מטגנים לא יותר מארבע- חמש סופגניות כל פעם, דקה וחצי של טיגון מכל צד. מניחים על צלחת עם נייר סופג

 

ציפוי קרם קוקוס

1 מרתיחים 250 גרם שמנת מתוקה, מוסיפים 150 שוקולד לבן מערבבים עד לקבלת גנאשחלק. מצננים לילה במקרר.

2 מחממים במיקרו 100 גרם שמנת מתוקה ו-50 גרם קוקוס עד שהתערובת חמה ואחידה. מצננים לילה במקרר.

3 למחרת מקציפים ביחד את שתי התערובות עד לקבלת קרם קוקוס מוקצף.

 

ציפוי קרם בלגי

מרתיחים 250 גרם שמנת מתוקה, מוסיפים 50 גרם שוקולד חלב ו-50 גרם שוקולד מריר. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומצננים לילה במקרר. למחרת מקציפים במיקסר.

 

ציפוי חמאת בוטנים

מערבבים 200 גרם חמאת בוטנים עם 80 גרם דבש ו-4 כפות שמן צמחי. מחממים מעט במיקרו עד שהתערובת תגיע למרקם נוזלי, ומצפים את הסופגנייה.

 

ציפוי שוקולד מריר

ממיסים במיקרו 250 גרם שמנת מתוקה ו-180 גרם שוקולד מריר. טובלים את הסופגנייה בתערובת השוקולד.

 

ציפוי פררו רושה

ממיסים במיקרו 250 גרם שמנת מתוקה, 300 גרם שוקולד חלב ו-50 גרם ברס (שבבי אגוזים מקורמלים). טובלים את הסופגנייה בתערובת השוקולד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!