אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות סנדוויץ' ריבה

עוגיות פריכות שיוצרות כריך מתוק במילוי ריבה. איך שתרצו - בכל טעם שתבחרו, בכל צורה שתדמיינו

אלון גולדמן | קונדיטוריית לחמי | פורסם 14/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם חמאה רכה

130 גרם אבקת סוכר (כוס ועוד כף)

כפית מחית וניל טבעית

גרידת תפוז

330 גרם קמח (2.5 כוסות)

20 מ"ל חלב (2 כפות)

אבקת סוכר לפידור

ריבת תות, פטל או כל טעם אחר לבחירתכם

קורצנים שונים ליצירת עוגיות וחורים

אופן ההכנה:

1 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. ממשיכים עד שהמסה מקבלת מעט נפח.

2 מוסיפים וניל וגרידת תפוז ומערבבים עד לאחידות. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהמסה אחידה. מוסיפים חלב ומערבלים עוד ערבול קצר.

3 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה (אין צורך לקמח) ומקררים לפחות שעה. קורצים עוגיות ואופים ב-150 מעלות כ-16 דקות עד להזהבה.

4 מחלקים את העוגיות לשתיים. יוצרים במחצית מהעוגיות חורים בעזרת חותכן קטן, ואז מפדרים אותן באבקת סוכר. את המחצית השנייה מורחים בריבה (אפשר בעזרת שק זילוף). מכסים כל עוגייה עם ריבה בעוגייה עם אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!