סהרוני אגוזים במילוי פרג
עוגיות אגוזים עם מלית פרג, מבצק שמרים לא שיגרתי שמאוד מזכיר במרקמו בצק פריך. היתרון: הבצק אינו זקוק לזמני תפיחה ארוכים, ניתן לשלב בו אגוזים, שזיפים וכל מה שתרצו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבצק:
1 ביצה
1/4 כוס חלב (60 מל')
1/2 כוס אבקת סוכר (60 מל')
150 גר' חמאה
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח (280 גר')
1/2 שקית שמרים (25 גר') או 1/2 קובייה של שמרים טריים.
למלית פרג:
1/2 1 כוסות פרג (180 גרם)
3/4 כוס חלב (180 גרם)
25 גרם חמאה
גרידה מקליפת לימון
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית דבש
1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים (180 גרם)
1/2 כוס ביסקוויטים טחונים דק (60 גר')
1 כף צימוקים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מערבבים 2 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלב, אבקת הסוכר והחמאה.
2 מוסיפים את המלח, הקמח והשמרים ומערבבים עוד 3 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק. מכניסים למקרר ל-3 שעות.
3 מכינים את המלית: מרתיחים חלב, חמאה, גרידת לימון, סוכר ודבש.
4 מסירים מן האש, מוסיפים את האגוזים, הביסקוויטים וצימוקים.
5 מצננים ומכסים בניילון נצמד.
6 מרכיבים את המנה: מחלקים את הבצק ל-8 ומכדררים מכל חלק כדור בקוטר 5 ס"מ.
7 מחלקים גם את המלית ל-8 ומגלגלים לגליל באורך 8 ס"מ בקוטר 2 ס"מ.
8 מרדדים כל כדור לצורה אובלית בעובי של 1/2 ס"מ. מניחים במרכזה מימין לשמאל את גליל המלית, עוטפים בעזרת הבצק הנותר ומגלגלים כמו ל"באגט קטן" שבקצוותיו "שפיצים". יוצרים סהרון ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בכל תבנית שמים 4 יחידות.
9 מברישים בביצה טרופה, מתפיחים 1/2 שעה ואופים ב- 190 מעלות כ-20 דקות. מצננים ומגישים לצד כוס קפוצ'ינו חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!