אוכל
צילום׃ דן פרץ, mako אוכל

סהרוני אגוזים במילוי פרג

עוגיות אגוזים עם מלית פרג, מבצק שמרים לא שיגרתי שמאוד מזכיר במרקמו בצק פריך. היתרון: הבצק אינו זקוק לזמני תפיחה ארוכים, ניתן לשלב בו אגוזים, שזיפים וכל מה שתרצו

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 11/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

1 ביצה

1/4 כוס חלב (60 מל')

1/2 כוס אבקת סוכר (60 מל')

150 גר' חמאה

1/2 כפית מלח

2 כוסות קמח (280 גר')

1/2 שקית שמרים (25 גר') או 1/2 קובייה של שמרים טריים.

למלית פרג:

1/2 1 כוסות פרג (180 גרם)

3/4 כוס חלב (180 גרם)

25 גרם חמאה

גרידה מקליפת לימון

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית דבש

1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים (180 גרם)

1/2 כוס ביסקוויטים טחונים דק (60 גר')

1 כף צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים 2 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלב, אבקת הסוכר והחמאה.

2 מוסיפים את המלח, הקמח והשמרים ומערבבים עוד 3 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק. מכניסים למקרר ל-3 שעות.

3 מכינים את המלית: מרתיחים חלב, חמאה, גרידת לימון, סוכר ודבש.

4 מסירים מן האש, מוסיפים את האגוזים, הביסקוויטים וצימוקים.

5 מצננים ומכסים בניילון נצמד.

6 מרכיבים את המנה: מחלקים את הבצק ל-8 ומכדררים מכל חלק כדור בקוטר 5 ס"מ.

7 מחלקים גם את המלית ל-8 ומגלגלים לגליל באורך 8 ס"מ בקוטר 2 ס"מ.

8 מרדדים כל כדור לצורה אובלית בעובי של 1/2 ס"מ. מניחים במרכזה מימין לשמאל את גליל המלית, עוטפים בעזרת הבצק הנותר ומגלגלים כמו ל"באגט קטן" שבקצוותיו "שפיצים". יוצרים סהרון ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בכל תבנית שמים 4 יחידות.

9 מברישים בביצה טרופה, מתפיחים 1/2 שעה ואופים ב- 190 מעלות כ-20 דקות. מצננים ומגישים לצד כוס קפוצ'ינו חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!