תמונת AVI׃ none
מוס שוקולד
מתכון בסיסי אך מעולה לקינוח השוקולד הכי עשיר ואוורירי שטעמתם
אייל שני | מבשלים ביחד
| פורסם 20/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
170 גרם שוקולד מריר קצוץ
80 גרם חלב (שליש כוס)
1 חלמון של ביצה גדולה
2 כפיות סוכר
חלבונים מ-4 ביצים
125 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 ממיסים שוקולד בבן מארי.
2 מרתיחים את החלב ומוסיפים אותו לשוקולד.
3 מערבבים בזהירות בעזרת מקצף ידני עד לקבלת תערובת חלקה.
4 מוסיפים את החלמון ומערבבים.
5 מקציפים את החלבונים במיקסר עד לקבלת קצף רך, מוסיפים סוכר ומקציפים לקצף חזק.
6 מעבירים שליש מהקצף לתערובת השוקולד ומערבבים בזהירות. מוסיפים את יתרת החלבונים ומערבבים.
7 מעבירים לכלי הגשה. מקציפים שמנת מתוקה, מסדרים מעט מעל המוס ומקררים. הכי טעים ישר מהקערה ולפני הקירור.