אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

טארט תותים ושוקולד ללא אפייה

עוגה שלא צריך לאפות, עם בסיס פירורי עוגיות ומלית תותים טריים עם קרם שוקולד מעולה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

2 חבילות (32 עוגיות) אוראו

70 גרם חמאה מומסת

למלית:

חצי סלסלת תותים מוצקים

6 חלמונים

1/3 כוס (40 גרם) קורנפלור

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם שוקולד מריר

500 מ"ל חלב

50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לעיטור:

1/2 סלסלת תותים, שטופים וחצויים לאורכם

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: טוחנים במעבד מזון את העוגיות לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה על בסיס ובשולי התבנית. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית.

2 להכנת המלית: טורפים בקערה את החלמונים, הקורנפלור והסוכר לתערובת אחידה וחלקה. מכינים קערה דומה ומניחים בה את השוקולד. מביאים את החלב לרתיחה בסיר בינוני, מסירים מהאש ובזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת יוצקים לקערת החלמונים. מחזירים את התערובת לסיר וללהבה, ממשיכים לטרוף כל הזמן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה נוספת (טורפים כל העת). מסירים מהאש ודרך מסננת מעבירים את הקרם לקערה עם השוקולד. מוסיפים פנימה את קוביות החמאה הרכה. מקפלים היטב בעזרת מרית ועד שהשוקולד והחמאה מתמוססים לחלוטין ומתקבל קרם אחיד וחלק. מצננים לטמפרטורת החדר.

3 להרכבת הטארט: שוטפים ומנקים את התותים מהעוקץ. חוצים את התותים לאורך ומניחים על גבי הבסיס שהתייצב. כשקרם השוקולד קר לחלוטין מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך קרם השוקולד. מעבירים את הקרם אל מעל בסיס הטארט והתותים ובעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניו. מעבירים לקירור למשך כ-4 שעות ועד לילה שלם. לפני ההגשה מעטרים בחצאי התותים.

הטארט נשמר עוד יומיים נוספים בקירור.

ע"פ רעיון מתוך Love and Olive Oil

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!