קינוח מוס מנגו בשתי דקות
מנה פירותית ומרעננת, ועם זאת שוקולדית ועמוסה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבסיס
עוגת שוקולד הבית או כל עוגת שוקולד אחרת
מעט ליקר (שוקולד, קפה או מה שאוהבים)
לגאנאש
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
למוס מנגו
1/2 מכל תרכיז מנגו קפוא פריגת
1 שמנת מתוקה + השמנת שנשארה מהגנאש
תוספות אפשריות
דובדבנים
אגוזים גרוסים
פירורי עוגיות חמאה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הגאנאש: שוברים את השוקולד המריר לקוביות, ממיסים עם השמנת במיקרו ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה כהה ומבריקה.
2 מכינים את המוס: מקציפים את כל השמנת המתוקה עם הפריגת לקצפת יציבה.
3 מרכיבים את המנה: פורסים את העוגה ומפוררים מעט. מרפדים את הכוסות בחתיכות העוגה ומטפטפים מעט ליקר. על העוגה שופכים מעט גאנאש, ומעליו מזלפים מוס מנגו, עד לגובה של 3/4 מהכוס. שופכים עוד מהגאנאש בנדיבות.
4 מזליפים מעט מתרכיז הפריגת שנותר, מקשטים בדובדבן או במה שרוצים ומכניסים למקרר לשעה. אין לכם שעה? לא נורא. כמה שיש זה טוב.