אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

קינוח מוס מנגו בשתי דקות

מנה פירותית ומרעננת, ועם זאת שוקולדית ועמוסה

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 15/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבסיס

עוגת שוקולד הבית או כל עוגת שוקולד אחרת
מעט ליקר (שוקולד, קפה או מה שאוהבים)

לגאנאש

100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

למוס מנגו

1/2 מכל תרכיז מנגו קפוא פריגת
1 שמנת מתוקה + השמנת שנשארה מהגנאש

תוספות אפשריות

דובדבנים
אגוזים גרוסים
פירורי עוגיות חמאה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הגאנאש: שוברים את השוקולד המריר לקוביות, ממיסים עם השמנת במיקרו ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה כהה ומבריקה.

2 מכינים את המוס: מקציפים את כל השמנת המתוקה עם הפריגת לקצפת יציבה.

3 מרכיבים את המנה: פורסים את העוגה ומפוררים מעט. מרפדים את הכוסות בחתיכות העוגה ומטפטפים מעט ליקר. על העוגה שופכים מעט גאנאש, ומעליו מזלפים מוס מנגו, עד לגובה של 3/4 מהכוס. שופכים עוד מהגאנאש בנדיבות.

4 מזליפים מעט מתרכיז הפריגת שנותר, מקשטים בדובדבן או במה שרוצים ומכניסים למקרר לשעה. אין לכם שעה? לא נורא. כמה שיש זה טוב.