אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

ממתק קוקוס של פעם

מתכון נפלא לחטיף קוקוס, ממתק עם טעם של ילדות שכל אחד ישמח לקבל

רינת צדוק | מאפיית לחמים | פורסם 10/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 גרם ג'לטין (רבע שקית)

2 כפות מים קרים

100 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 מיכל+כף)

200 מ"ל חלב קוקוס

30 גרם סוכר (3 כפות)

100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

150 גרם קוקוס לבן (כוס וחצי)

150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם קוקוס לבן, לציפוי (חצי כוס)

2 טיפות צבע מאכל ורוד/אדום, או לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 מרככים את הג'לטין עם המים הקרים ומשהים בצד לספיחת הנוזלים.

2 שמים בסיר שמנת מתוקה, חלב קוקוס וסוכר ומביאים לרתיחה.

3 יוצקים את התערובת החמה על השוקולד הלבן ומערבבים.

4 מוסיפים את הג'לטין לתערובת החמה ומערבבים עד שהוא נמס.

5 מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.

6 מקררים את התערובת כמה דקות ובינתיים מקציפים את השמנת להקצפה. מקפלים בעדינות עם תערובת הקוקוס.

7 מעבירים לניילון נצמד או נייר אפייה, יוצרים צורת גליל (זהירות, זה דביק), עוטפים ומאחסנים לשעתיים מינימום במקפיא. אפשרות נוספת: מכניסים לשק זילוף ומזלפים על נייר אפייה פסים פסים.

8 מערבבים את הקוקוס הנותר עם צבע המאכל, ליצירת קוקוס ורוד. מעבירים לצלחת.

9 מוציאים את ממתקי הקוקוס מהמקפיא, מגלגלים מעט על משטח העבודה ליצירת גלילים יפים ומגלגלים בתוך הקוקוס הוורוד. מקפיאים וחותכים לגודל הרצוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא?