יח``צ׃ רונן מנגן
אגס מבושל ביין
ארומת היין ומתיקות האגס משתלבות לקינוח רומנטי במיוחד
רינה ליפה | לרזות בחכמה, הוצאת ספרי עליית גג וידיעות ספרים
| פורסם 03/02/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
3 אגסים שלמים ומקולפים
1 גביע יוגורט
1 כוס יין אדום
½ מקל קינמון
אופן ההכנה:
1 מניחים את האגסים בסיר קטן עם היין והקינמון.
2 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
3 מוציאים את האגסים ומצננים. פורסים את האגסים לריבועים ומסדרים אותם על צלחת.
4 מערבבים בנפרד את היוגורט עם כף היין שנשאר ומפזרים את הרוטב על חלקי האגסים.