אוכל
תמונת AVI׃ none

אגסים ממולאים בבצק פילו

קינוח נפלא של אגסים במילוי מפתיע

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

6 אגסי אנג'ו אדום קלופים
24 יריעות בצק פילו חתוכות לריבועים של 20 ס"מ
חמאה מומסת
1/3 כוס שקדים טחונים
1/3 כוס סוכר

מרכיבים (6 מנות):

6 אגסי אנג'ו אדום קלופים
24 יריעות בצק פילו חתוכות לריבועים של 20 ס"מ
חמאה מומסת
1/3 כוס שקדים טחונים
1/3 כוס סוכר

למילוי

60 גרם שוקולד מריר מגורד
60 גרם אגוזי לוז קצוצים דק
50 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 2. מרוקנים את ליבת האגסים מחלקם התחתון עם כפית פריזאית. 3. בקערה מערבבים את חומרי המילוי לתערובת אחדיה וממלאים בה את האגסים. 4. מורחים את יריעות בצק בחמאה רכה, מפזרים עליהם תערובת של סוכר ושקדים טחונים. 5. מניחים 4 דפי בצק אלה על אלה. במרכז מניחים אגס, מרימים את שולי הבצק סביב כל אגס ומהדקים סביבו. חוזרים על הפעולה עם כל האגסים. 6. מניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה ומכניסים לתנור. אופים כ 25 דקות.