אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

אקלר שוקולד וקרם ערמונים

פחזניות אווריריות במילוי קרם מלטף וציפוי גנאש שוקולד - מאפה מתוק ומפנק

איציק הראל | מאסטר שף | פורסם 10/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

125 מ"ל מים
125 מ"ל חלב
100 גרם חמאה
כפית מלח
כפית סוכר
150 גרם קמח
4 ביצים

קרם ערמונים

¾ כוס סוכר
1 כוס מים
200 גרם ערמונים קלופים

לגאנאש

100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק הרבוך: שמים בסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה. מביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מחזירים לאש נמוכה, מערבבים היטב עד שהתערובת מתגבשת.

2 מחכים שיתקרר מעט, מוסיפים את הביצים בזה אחר זה (בין לבין מערבבים היטב. ניתן לעבוד במיקסר עם וו הגיטרה) התערובת מוכנה כשהבצק מתכופף ויוצר "מקור".

3 מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 מרפדים תבנית אפיה, מזליפים על התבנית את התערובת עם שק זילוף 2 ס"מ.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 7 דקות, מורידים ל 170-180 מעלות לעוד 18 דקות עד שמזהיב. (לא להשתמש בטורבו).

6 להכנת קרם הערמונים: מרתיחים את המים והסוכר, מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-20 דקות. מרסקים עם סטיק.

7 להכנת הגאנאש: מניחים שמנת מתוקה בסיר קטן, על אש גבוהה, ומביאים לרתיחה. יוצקים את השמנת על השוקולד שבקערה ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת קרם חלק. במידה ולא נוצר קרם חלק, אפשר למזוג מעט מים רותחים לסיר שבו הייתה השמנת, להניח את הקערה מעל הסיר (באן מארי), מעל אש נמוכה, ולערבב עד להמסת השוקולד.

8 מערבבים קרם ערמונים עם קצפת חלבונים עד ליצירת המרקם הרצוי, ומזליפים לתוך האקלר. מצפים בגנאש שוקולד ומגישים.