סופגניות קטנות במילוי קרם וניל והפתעות
לאביבה פיבקו יש את הסוד לאיך לטגן בבית סופגניות כמו של קונדיטוריה, ולכם קרה נס חנוכה – כי היא מוכנה לגלות לכם אותו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
יש היום כזה מבחר גדול של סופגניות, שזו כבר ממש בעיה לבחור מה הכי מתחשק. אני עדיין הכי אוהבת את הסופגניות תוצרת בית – וכן, גם בבית אפשר להכין סופגניות כמו של קונדיטוריה.
כל הסוד הוא לטגן אותן בשמן שאינו חם מדי – אחרת הן יוצאות זהובות ויפות, אבל לא עשויות מבפנים. הסוד השני הוא לגון במילוי: יש כל כך הרבה אופציות, אז תנו לדמיון שלכם להשתולל.
מרכיבים (25 מנות):
(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)
50 גרם חמאה
600 גרם קמח (5 כוסות)
50 גרם סוכר (4/1 כוס)
קומץ מלח
1 שקית שמרית או שקית שמרים יבשים
150 מ"ל חלב
3 ביצים
למלית:
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
ריבה, נוטלה, ריבת חלב, קרם חלבה או מה שאתם אוהבים
שמן לטיגון
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים את החלב וממיסים בו את החמאה.
2 מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים בעזרת וו לישה כ-8 דקות.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לשעה עד שעה וחצי.
4 משטיחים את הבצק על מעט קמח לעובי 2 ס"מ וחורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
5 מניחים על משטח מקומח, ומתפיחים לעוד 30-40 דקות.
6 מחממים את השמן: הוא צריך להיות חם, אך לא חם מדי.
7 מטגנים דקה מכל צד ומניחים לסופגניות להתקרר על נייר סופג.
8 למלית וניל: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, עד לקבלת קרם יציב.
9 מעבירים לשק זילוף.
10 חוצים את הסופגניות לרוחבן, ומזליפים על כל חצי סופגנייה פרח או עיגול קרם.
11 במרכז כל פרח או עיגול מניחים כפית של ריבה, שוקולד או ריבת חלב, וסוגרים עם חצי סופגנייה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!