אוכל
צילום׃ גלעד וגיא, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים

שבלולי קינמון פריכים

כיף לאכול אותם ככה, כמו שהם, אבל הנה עוד רעיון טוב: להוסיף אותם לסלט פירות ולאכול ביחד. מוכן תוך שעה, עם עזרה של מבוגר

איילת הירשמן | קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 28/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

2 כפות (60 גרם) חמאה

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

1 חבילה (300 גרם) בצק עלים מרודד מראש (מוצאים אותו במקרר הקפואים בסופר)

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2 שמים את החמאה בקערית קטנה שמתאימה למיקרוגל ומחממים כחצי דקה, עד שהיא נמסה לגמרי. מוציאים.

3 מכינים משטח עבודה נוח (כמו השיש במטבח למשל) ומפזרים עליו שליש כוס מהסוכר. מניחים על הסוכר את בצק העלים. מפזרים על הבצק עוד כשליש כוס מהסוכר ומרדדים את העלה במערוך 5 פעמים מלמעלה למטה. הופכים את הבצק ומרדדים שוב 5 פעמים, מלמעלה למטה.

4 מורחים על הבצק את החמאה המומסת ומפזרים עליו את שאר הסוכר ואת הקינמון. מגלגלים את הבצק לגלילה הדוקה. חותכים את הבצק לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בשכיבה בתבנית (כלומר, כשהחלק החתוך כלפי מעלה).

5 אופים עד שהשבלולים מזהיבים, 15-10 דקות. מוציאים ומצננים קצת.

6 מגישים מיד או שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים.