שבלולי קינמון פריכים
כיף לאכול אותם ככה, כמו שהם, אבל הנה עוד רעיון טוב: להוסיף אותם לסלט פירות ולאכול ביחד. מוכן תוך שעה, עם עזרה של מבוגר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
2 כפות (60 גרם) חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
1 חבילה (300 גרם) בצק עלים מרודד מראש (מוצאים אותו במקרר הקפואים בסופר)
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 שמים את החמאה בקערית קטנה שמתאימה למיקרוגל ומחממים כחצי דקה, עד שהיא נמסה לגמרי. מוציאים.
3 מכינים משטח עבודה נוח (כמו השיש במטבח למשל) ומפזרים עליו שליש כוס מהסוכר. מניחים על הסוכר את בצק העלים. מפזרים על הבצק עוד כשליש כוס מהסוכר ומרדדים את העלה במערוך 5 פעמים מלמעלה למטה. הופכים את הבצק ומרדדים שוב 5 פעמים, מלמעלה למטה.
4 מורחים על הבצק את החמאה המומסת ומפזרים עליו את שאר הסוכר ואת הקינמון. מגלגלים את הבצק לגלילה הדוקה. חותכים את הבצק לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בשכיבה בתבנית (כלומר, כשהחלק החתוך כלפי מעלה).
5 אופים עד שהשבלולים מזהיבים, 15-10 דקות. מוציאים ומצננים קצת.
6 מגישים מיד או שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים.