צילום׃ יחסי ציבור
לצ'ה פריטה
קינוח ספרדי מסורתי, שהוא סוג של קרם מטוגן. טעים ומושחת בטירוף
ליה אור | mako
| פורסם 12/05/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
750 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה
125 גרם סוכר (חצי כוס ועוד 2 כפות)
כף גדושה קמח
רבע כוס קורנפלור
1 ביצה שלמה
4 חלמונים
1 מקל וניל
2 קליפות תפוז, ללא החלק הלבן
שמן לטיגון
קמח
פנקו או פירורי לחם רגילים
ביצה לטיגון
אופן ההכנה:
1 טורפים היטב בקערה את החלב עם החמאה, הסוכר, הקמח, הקורנפלור, הביצה והחלמונים.
2 יוצקים את התערובת לסיר ומבשלים יחד עם הווניל וקליפות התפוזים תוך טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה ונראית כמו דייסה.
3 מסננים את הקרם ונפטרים מקליפות התפוז והווניל.
4 יוצקים את הקרם למגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
5 חותכים את הקרם לריבועים (בזהירות, שלא יישבר), ומצפים כמו שניצל: קודם קמח, אחר כך ביצה ובסוף פירורי לחם.
6 מטגנים בשמן ומספיגים על נייר סופג. אפשר לבזוק מעל סוכר וקינמון.