אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לצ'ה פריטה

קינוח ספרדי מסורתי, שהוא סוג של קרם מטוגן. טעים ומושחת בטירוף

ליה אור | mako | פורסם 12/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

750 מ"ל חלב

50 גרם חמאה רכה

125 גרם סוכר (חצי כוס ועוד 2 כפות)

כף גדושה קמח

רבע כוס קורנפלור

1 ביצה שלמה

4 חלמונים

1 מקל וניל

2 קליפות תפוז, ללא החלק הלבן

שמן לטיגון

קמח

פנקו או פירורי לחם רגילים

ביצה לטיגון

אופן ההכנה:

1 טורפים היטב בקערה את החלב עם החמאה, הסוכר, הקמח, הקורנפלור, הביצה והחלמונים.

2 יוצקים את התערובת לסיר ומבשלים יחד עם הווניל וקליפות התפוזים תוך טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה ונראית כמו דייסה.

3 מסננים את הקרם ונפטרים מקליפות התפוז והווניל.

4 יוצקים את הקרם למגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל-4 שעות.

5 חותכים את הקרם לריבועים (בזהירות, שלא יישבר), ומצפים כמו שניצל: קודם קמח, אחר כך ביצה ובסוף פירורי לחם.

6 מטגנים בשמן ומספיגים על נייר סופג. אפשר לבזוק מעל סוכר וקינמון.

>>לכתבה המלאה