אוכל
צילום׃ פנינת המטבח

קורבייה (עוגיות מרוקאיות)

עוגיות מסורתיות שאי אפשר לעמוד בפניהן. פריכות, נימוחות ונמסות בפה

| פנינת המטבח | פורסם 23/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 וחצי כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

200 גרם חמאה רכה

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כוס סוכר

אבקת סוכר לזרייה

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה ומערבבים.

2 מערבלים בקערת המיקסר את החמאה ותמצית הווניל עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עד לקבלת עיסה אוורירית ותפוחה.

3 מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

5 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ולשים כל חלק לכדי כדור. יוצרים גלילים על משטח לא מקומח, משטחים מעט ויוצרים חתכים באלכסון עדין, לא עד הסוף.

6 מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים את העוגיות כשעה עד להזהבה. מצננים וזורים אבקת סוכר אם רוצים.

הכנתם? ספרו לנו איך היה!