צילום׃ פנינת המטבח
קורבייה (עוגיות מרוקאיות)
עוגיות מסורתיות שאי אפשר לעמוד בפניהן. פריכות, נימוחות ונמסות בפה
| פנינת המטבח
| פורסם 23/09/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 וחצי כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
אבקת סוכר לזרייה
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה ומערבבים.
2 מערבלים בקערת המיקסר את החמאה ותמצית הווניל עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עד לקבלת עיסה אוורירית ותפוחה.
3 מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
5 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ולשים כל חלק לכדי כדור. יוצרים גלילים על משטח לא מקומח, משטחים מעט ויוצרים חתכים באלכסון עדין, לא עד הסוף.
6 מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים את העוגיות כשעה עד להזהבה. מצננים וזורים אבקת סוכר אם רוצים.
הכנתם? ספרו לנו איך היה!