אגרול תפוחים ברוטב סיידר
מלית תפוחים וקינמון עטופה בעלי סיגר קראנצ'יים ורוטב סיידר משכר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
8 עלי סיגר
2 כפות קמח
2 כפות מים
2 תפוחי עץ גראנד סמיט
1 כפית ג'ינג'ר מסוכר
2 כפיות סוכר
מעט חמאה
רבע כפית קינמון טחון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
לרוטב
פחית רכז סיידר תפוחים
4 כפות סוכר
גרדת קליפה של תפוז ולימון (מתפוז אחד ולימון אחד)
2כפיות נענע קצוצה
1 תיון
אופן ההכנה:
1 קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות.
2 מכינים בלילה של שתי כפות מים ושתי כפות קמח.
3 להכנת הרוטב שופכים למחבת כוס תרכיז סיידר, 4 כפות סוכר, גרדת לימון, גרדת תפוז ותיון ומחכים לרתיחה.
4 שמים במחבת אחרת שמן וחמאה ומטגנים את התפוחים עד להשחמתם.
5 מוסיפים 4 כפות סוכר, ג'ינג'ר מסוכר, רבע כפית קינמון, 50 גרם אגוזי מלך.
6 מעבירים את הרוטב במסננת על מנת להפריד את הנוזלים מהמוצק.
7 פורסים את עלי הסיגר, עליהם מניחים 2 כפות מהתערובת, מקפלים ומקבעים ע"י הבלילה (כמו "דבק") מטגנים את האגרולים, בטיגון עמוק, עד להזהבתם.
8 מוזגים את הרוטב על האגרולים ומגישים.