אוכל

אגרול תפוחים ברוטב סיידר

מלית תפוחים וקינמון עטופה בעלי סיגר קראנצ'יים ורוטב סיידר משכר

פרנק אזולאי | עושים שכונה | פורסם 19/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 עלי סיגר
2 כפות קמח
2 כפות מים
2 תפוחי עץ גראנד סמיט
1 כפית ג'ינג'ר מסוכר
2 כפיות סוכר
מעט חמאה
רבע כפית קינמון טחון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

לרוטב

פחית רכז סיידר תפוחים
4 כפות סוכר
גרדת קליפה של תפוז ולימון (מתפוז אחד ולימון אחד)
2כפיות נענע קצוצה
1 תיון

אופן ההכנה:

1 קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות.

2 מכינים בלילה של שתי כפות מים ושתי כפות קמח.

3 להכנת הרוטב שופכים למחבת כוס תרכיז סיידר, 4 כפות סוכר, גרדת לימון, גרדת תפוז ותיון ומחכים לרתיחה.

4 שמים במחבת אחרת שמן וחמאה ומטגנים את התפוחים עד להשחמתם.

5 מוסיפים 4 כפות סוכר, ג'ינג'ר מסוכר, רבע כפית קינמון, 50 גרם אגוזי מלך.

6 מעבירים את הרוטב במסננת על מנת להפריד את הנוזלים מהמוצק.

7 פורסים את עלי הסיגר, עליהם מניחים 2 כפות מהתערובת, מקפלים ומקבעים ע"י הבלילה (כמו "דבק") מטגנים את האגרולים, בטיגון עמוק, עד להזהבתם.

8 מוזגים את הרוטב על האגרולים ומגישים.