אוכל
צילום׃ "השוקולד שלי" בעריכת אלינוער רבין, עמותת "ילדים שלנו"

ללקק את האצבעות

אצבעות שוקולד של אלינוער רבין

אלינוער רבין | "השוקולד שלי" בעריכת אלינוער רבין, עמותת "ילדים שלנו" | פורסם 05/08/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (80 מנות):

500 גרם מחית אגוזי לוז, נוגט
250 גרם קורנפלקס או פאייטה
200+200 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות ליקר, קואנטרו או אייריש קרים

אופן ההכנה:

1 בקערה גדולה שמים את הנוגט, מפוררים פנימה את הקורנפלקס או מוסיפים את הפאייטה. 2. בסיר קטן ממיסים 200 גרם שוקולד עם החמאה ומוסיפים לקערה. מערבבים. 3. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 30x20 ס"מ ושוטחים את התערובת. מצננים במקרר. 4. ממיסים במיקרוגל, או בסיר קטן על להבה נמוכה, את השוקולד הנותר עם השמנת. מסירים מהאש. מערבבים עם הליקר, מצננים מעט ויוצקים על תערובת הקורנפלקס. מצננים היטב, עדיף במקפיא. חותכים לאצבעות בגודל 2x3 ס"מ. שומרים במקרר או במקפיא.