אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פינת הקאמבק: עוגת גלידה קפואה

המיטב של האייטיז: העוגה הכי קיצית שיש, עם גלידת וניל, גלידת שוקו ושכבות של מרנג

אורן בקר | בית הספר לאפייה "אורן בקר סדנאות שף" | פורסם 21/06/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לתבנית בקוטר 20 ס"מ:

מרנג צרפתי (ראו מיד)

גלידת וניל וגלידת שוקולד (איזה שאתם אוהבים), שרוככו כמה דקות בטמפרטורת החדר

למרנג הצרפתי:

100 גרם חלבונים (בערך 3 יחידות)

קורט מלח

100 גרם סוכר (חצי כוס)

100 גרם אבקת סוכר (ככוס)

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב.

2 מנפים את אבקת הסוכר לתוך הקצף (בעזרת נפה או מסננת), ומקפלים בעדינות בעזרת מרית (הקיפול העדין חשוב כדי שהקצף לא יישבר).

3 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן, ומזלפים שני בסיסים עגולים ודקים בקוטר 20 ס"מ (הדרך הכי נוחה לעשות זאת היא לשרטט בעיפרון על נייר אפייה את קווי המתאר של התבנית, להפוך את הנייר ולזלף בגבולות הציור). שומרים בקירור את המרנג שנשאר.

4 מייבשים את בסיסי המרנג כשעתיים בתנור שחום מראש ל-100 מעלות.

5 מניחים שקף צר וארוך בתוך תבנית קוטר 20, צמוד לשוליים (לא חובה. מטרת השקף היא שדופנות העוגה לא יידבקו לתבנית, והיא תישאר חלקה ויפה).

6 מניחים בתחתית התבנית עיגול מרנג, מניחים עליו שכבה נאה של גלידת וניל ומורחים-מיישרים.

7 מניחים עיגול מרנג נוסף, ומעליו מורחים גלידת שוקולד. מיישרים את הגלידה ומקפיאים היטב את העוגה.

8 כשהעוגה קפואה מזלפים מעליה את המרנג שנשאר. שורפים מעט בעזרת ברנר (אם יש).

9 פורסים ומגישים קפוא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!