אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

צ'יפס מתפוחי עץ

גרסה בריאה ואפויה לתפוצ'יפס - עם תפוחי עץ פרוסים, פריכים ומתוקים. תענוג לחופש פסח ובכלל

אסתר בלום | mako אוכל | פורסם 08/04/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 תפוחי עץ (עדיף אדומים, אבל אפשר גם ירוקים)

מיץ מלימון טרי

4 כפות סוכר (לבן או חום)

2 כפות קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 פורסים את התפוחים על קליפתם דק ככל הניתן, אין צורך להוציא את הליבה. מי שיש לו מנדולינה - עדיף להשתמש בה לחיתוך, אבל גם סכין ייתן תוצאה טובה.

2 מניחים את התפוחים הפרוסים בקערה עם מיץ לימון, כדי שלא ישחירו.

3 בקערית קטנה מערבבים את הסוכר עם הקינמון (והמוסקט אם רוצים). מסדרים את התפוחים הפרוסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה באופן לא חופף, אבל צמוד. מפזרים מעליהם את הסוכר והקינמון.

4 אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהתפוחים מתכווצים, מזהיבים והופכים פריכים. ניתן להפוך באמצע האפייה את התפוחים, אך זה לא חובה. מצננים לחלוטין ומעבירים לקופסה אטומה.