צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים
צ'יפס מתפוחי עץ
גרסה בריאה ואפויה לתפוצ'יפס - עם תפוחי עץ פרוסים, פריכים ומתוקים. תענוג לחופש פסח ובכלל
אסתר בלום | mako אוכל
| פורסם 08/04/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 תפוחי עץ (עדיף אדומים, אבל אפשר גם ירוקים)
מיץ מלימון טרי
4 כפות סוכר (לבן או חום)
2 כפות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 פורסים את התפוחים על קליפתם דק ככל הניתן, אין צורך להוציא את הליבה. מי שיש לו מנדולינה - עדיף להשתמש בה לחיתוך, אבל גם סכין ייתן תוצאה טובה.
2 מניחים את התפוחים הפרוסים בקערה עם מיץ לימון, כדי שלא ישחירו.
3 בקערית קטנה מערבבים את הסוכר עם הקינמון (והמוסקט אם רוצים). מסדרים את התפוחים הפרוסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה באופן לא חופף, אבל צמוד. מפזרים מעליהם את הסוכר והקינמון.
4 אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהתפוחים מתכווצים, מזהיבים והופכים פריכים. ניתן להפוך באמצע האפייה את התפוחים, אך זה לא חובה. מצננים לחלוטין ומעבירים לקופסה אטומה.