תמונת AVI׃ mako
קרם לימון על שטרויזל ומרנג
קינוח אישי מעלף: שכבות של פירורי בצק פריך (שטרויזל), קרם לימונים קטיפתי וקציפת מרנג מעל, בעיטור שקדים
בני בן ישראל | מאסטר שף
| פורסם 27/12/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לקרם:
כוס וחצי מים
כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון
חצי כוס קורנפלור
70 גר' חמאה
3 חלמונים
גרידת לימון
לבצק:
320 גרם קמח
200 גר' חמאה
200 גר' סוכר
גרידת לימון
למרנג:
5 חלבונים
300 גר' אבקת סוכר
שקדים קלופים, קצוצים, להגשה
אופן ההכנה:
1 לקרם: מערבבים בסיר את המים, הסוכר, מיץ הלימון והקורנפלור ומבשלים עד להסמכה.
2 מוסיפים חמאה וחלמונים תוך ערבוב מתמיד. מצננים. מתבלים בגרידת לימון.
3 מערבבים את חומרי הבצק, משטחים בתבנית ואופים 8 דקות ב-200 מעלות. מצננים ומפוררים.
4 מקציפים את החלבונים למרנג ומוסיפים את הסוכר.
5 הרכבת המנה: מניחים בגביע פירורי שטרויזל (הבצק שהכנו), מעליהם שמים קרם לימון ומעל מזלפים מרנג. מפזרים שקדים קלופים ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!