אוכל
תמונת AVI׃ mako

קרם לימון על שטרויזל ומרנג

קינוח אישי מעלף: שכבות של פירורי בצק פריך (שטרויזל), קרם לימונים קטיפתי וקציפת מרנג מעל, בעיטור שקדים

בני בן ישראל | מאסטר שף | פורסם 27/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקרם:

כוס וחצי מים

כוס סוכר

חצי כוס מיץ לימון

חצי כוס קורנפלור

70 גר' חמאה

3 חלמונים

גרידת לימון

לבצק:

320 גרם קמח

200 גר' חמאה

200 גר' סוכר

גרידת לימון

למרנג:

5 חלבונים

300 גר' אבקת סוכר

שקדים קלופים, קצוצים, להגשה

אופן ההכנה:

1 לקרם: מערבבים בסיר את המים, הסוכר, מיץ הלימון והקורנפלור ומבשלים עד להסמכה.

2 מוסיפים חמאה וחלמונים תוך ערבוב מתמיד. מצננים. מתבלים בגרידת לימון.

3 מערבבים את חומרי הבצק, משטחים בתבנית ואופים 8 דקות ב-200 מעלות. מצננים ומפוררים.

4 מקציפים את החלבונים למרנג ומוסיפים את הסוכר.

5 הרכבת המנה: מניחים בגביע פירורי שטרויזל (הבצק שהכנו), מעליהם שמים קרם לימון ומעל מזלפים מרנג. מפזרים שקדים קלופים ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!