אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

בלונדיז

הכירו את הבראוניז הבלונדיניים - עם שוקולד לבן במקום חום, ומנעד אחר לגמרי של טעמים

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 19/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

180 גרם שוקולד לבן

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

220 (1 כוס) סוכר דק (יש בסופר)

3 ביצים בלולות

1 כפית תמצית וניל טהורה

100 גרם אגוזים טחונים

115 גרם (3/4 כוס) קמח

למרקחת תותים

כ 300 גרם תותים טריים שטופים ומנוקים קצוצים גס

1/2 כוס סוכר

1 כפית או על פי הטעם מיץ לימון טרי

לקצפת

קופסת שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 ממיסים יחד במיקרו שוקולד וחמאה בפולסים של 20 שניות, ומערבבים. מעבירים לקערה גדולה יותר ומוסיפים סוכר, ביצים ווניל. מערבבים עד אחידות.

3 מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד קצת, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4 יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

5 מצננים, מוציאים את העוגה וחותכים לריבועים.

6 אפשר להגיש סתם כך, או עם קצפת, או עם קצפת ותותים. לקצפת מקציפים יחד את השמנת ואבקת הסוכר, ולמרקחת תותים ביתית: מביאים את התותים, הסוכר ומיץ הלימון לסף רתיחה מעל אש בינונית, ומבשלים עד שהכמות מצטמצמת והמסה נהיית סמיכה. איך יודעים שזה מוכן? מכניסים לסיר כף הפוכה עם הגב למעלה, מוציאים ומעבירים פס עם האצבע באמצע הכף. אם הפס נשאר נקי - הריבה מוכנה. מצננים.

>> עוד מתכונים מושחתים