אוכל
צילום׃ נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה

מאפינס סופגנייה במילוי ריבה

מה זה עם ריבה בפנים, אבקת סוכר בחוץ, עגול ומתוק? תתפלאו, אלה הן לא סופגניות אלא מאפינס ברוח החנוכה

נעמי אבליוביץ' | השף הלבן, תנובה | פורסם 21/11/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

 3 כוסות קמח

½ 2 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית סודה לשתייה

1 כפית שטוחה מלח

½ כפית אגוז מוסקט מגורד

¾ כוס + 1 כף חלב 3%

2 כפיות יוגורט

170 גרם חמאה

¾ כוס סוכר

2 ביצים

אבקת סוכר

ריבת תות שדה באיכות טובה (או כל מילוי אחר שאוהבים כמו ממרח שוקולד ואגוזי לוז, ריבת חלב)

לציפוי:

50 גרם חמאה

½ כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 בקערה בינונית מניחים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והאגוז המוסקט ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.

 

2 בכוס מדידה מערבבים את החלב והיוגורט.

 

3 בקערה של מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה ומיקסר ידני מניחים את החמאה ומקציפים מספר דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם קרמי. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר בזרם רציף. מערבלים עד שמתקבלת תערובת קלה, אוורירית וסמיכה. מדי פעם מסירים את הבצק בשולי הקערה בעזרת מרית.

 

4 מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב כל אחת מהן לתוך התערובת.

 

5 מוסיפים לבלילה כ-¼ מתערובת הקמח ומערבבים עם כף עץ.

 

6 מוסיפים 1/3 מתערובת החלב. חוזרים על הפעולות ומוסיפים את יתר הקמח והחלב לסירוגין, כאשר מסיימים עם תוספת הקמח. יש להקפיד שלא לערבב יתר על המידה, רק עד שהתערובת אחידה.

 

7 מניחים כף של התערובת בתוך השקעים. בעזרת כפית יוצרים גומה במרכז ומניחים ½ כפית ריבת תות שדה (או כל מילוי אחר לבחירתכם). מכסים את השקעים בתערובת הבצק ואופים בתנור עד שהמאפינס התקשו למגע וקיסם שמחדירים במרכזן יוצא יבש, כ-25 דקות.

 

8 מניחים את המאפינס על רשת צינון וכשהן בטמפרטורת החדר מכינים את ציפוי הסוכר: בקערית שטוחה מערבבים את הסוכר והקינמון ובקערית נוספת ממיסים חמאה.

 

9 בעזרת מברשת מושחים כל מאפינס בחמאה, מגלגלים בתערובת הסוכר ומניחים על צלחת הגשה.

 

>> כל מתכוני הסופגניות שלנו

>> וכל מתכוני הלביבות

 

>> ההפתעה של אביבה פיבקו לכבוד החג: ממתקי שוקולד בטיגון עמוק