עוגיות שקדים וקוקוס ללא גלוטן, עם שוקולד ואגוזי מלך
עוגיות פריכות ללא גלוטן שיש בהם את כל הטוב: שוקולד, אגוזים, שקדים וקוקוס
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (25 מנות):
200 גרם שקדים שהושרו במים, קולפו ונטחנו
75 גרם תפוח עץ ירוק, קלוף ומגורד דק בפומפייה
65 גרם שבבי קוקוס יבש
60 גרם "קמח תמי" נטול גלוטן
1 כף אבקת אפייה
50 גרם שומשום
45 גרם שמן קנולה
150 גרם סוכר חום
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס שוקולד מריר 70%, קצוץ גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה גדולה שקדים טחונים, תפוח עץ, שבבי קוקוס יבש, קמח תמי, אבקת אפיה, שומשום, שמן קנולה וסוכר חום.
3 מוסיפים אגוזי מלך ושוקולד ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
4 מודדים כף מהבצק ומכדררים לכדורים מעט פחוסים באמצעות הידיים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 אופים 20-25 דקות, עד שהעוגיות זהובות.
טיפ: לקבלת עוגיות יפות ואחידות גלגלו את הבצק לנקניק בקוטר 2 ס"מ, העבירו למקפיא לחצי שעה ופרסו באמצעות סכין חדה לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ.
* בקרו באתר של מורן
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!