אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

עוגיות שקדים וקוקוס ללא גלוטן, עם שוקולד ואגוזי מלך

עוגיות פריכות ללא גלוטן שיש בהם את כל הטוב: שוקולד, אגוזים, שקדים וקוקוס

מורן רודניק | mako אוכל | פורסם 16/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

200 גרם שקדים שהושרו במים, קולפו ונטחנו

75 גרם תפוח עץ ירוק, קלוף ומגורד דק בפומפייה

65 גרם שבבי קוקוס יבש

60 גרם "קמח תמי" נטול גלוטן

1 כף אבקת אפייה

50 גרם שומשום

45 גרם שמן קנולה

150 גרם סוכר חום

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כוס שוקולד מריר 70%, קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה גדולה שקדים טחונים, תפוח עץ, שבבי קוקוס יבש, קמח תמי, אבקת אפיה, שומשום, שמן קנולה וסוכר חום.

3 מוסיפים אגוזי מלך ושוקולד ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.

4 מודדים כף מהבצק ומכדררים לכדורים מעט פחוסים באמצעות הידיים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 אופים 20-25 דקות, עד שהעוגיות זהובות.

טיפ: לקבלת עוגיות יפות ואחידות גלגלו את הבצק לנקניק בקוטר 2 ס"מ, העבירו למקפיא לחצי שעה ופרסו באמצעות סכין חדה לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ.

* בקרו באתר של מורן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!