אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גבינה ברולה

שילוב של עוגת גבינה וקרם ברולה, עם תחתית עוגיות פריכה וציפוי מקורמל ופריך

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 03/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 143 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית פאי מלבנית 22/23 ס"מ או תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ

200 גרם עוגיות לוטוס (חבילה שלמה פחות 6 עוגיות)

80 גרם חמאה מומסת

250 גרם גבינת שמנת

1/4 כוס סוכר

1 כפית גרידת תפוז

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

2 ביצים

1/2 כוס חלב מרוכז

2 כפות סוכר דמררה (חום בהיר) לציפוי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2 טוחנים את העוגיות יחד עם החמאה המומסת, ומהדקים היטב לתחתית ולשולי התבנית. מכניסים למקרר ללפחות 20 דקות, מוציאים ואופים 10 דקות. מצננים.

3 טורפים יחד (במערבל, או ביד) גבינה, סוכר, גרידת תפוז, תמצית וניל, ביצים וחלב מרוכז, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4 יוצקים את הבלילה לקלתית האפוייה, ואופים עוד 20 דקות, או עד שהמרכז מתחיל להתייצב, אך נשאר מעט רוטט.

5 מצננים במקרר 3 שעות לפחות או למשך הלילה.

6 מכינים את ציפוי הקרמל: מפזרים באופן שווה את סוכר הדמררה מעל פני העוגה. אם יש לכם ברנר (מבער) - שורפים בעזרתו את פני העוגה עד שהסוכר הופך לקרמל. אם אין ברנר - מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על תוכנית גריל, ומניחים על הרשת העליונה ביותר. אופים 3 דקות, או עד שהסוכר מתקרמל. בזמן הזה, לא עוזבים את התנור, כי הסוכר עלול להישרף. מאחסנים בקירור.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות