עוגת גבינה ברולה
שילוב של עוגת גבינה וקרם ברולה, עם תחתית עוגיות פריכה וציפוי מקורמל ופריך
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית פאי מלבנית 22/23 ס"מ או תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ
200 גרם עוגיות לוטוס (חבילה שלמה פחות 6 עוגיות)
80 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת שמנת
1/4 כוס סוכר
1 כפית גרידת תפוז
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
2 ביצים
1/2 כוס חלב מרוכז
2 כפות סוכר דמררה (חום בהיר) לציפוי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2 טוחנים את העוגיות יחד עם החמאה המומסת, ומהדקים היטב לתחתית ולשולי התבנית. מכניסים למקרר ללפחות 20 דקות, מוציאים ואופים 10 דקות. מצננים.
3 טורפים יחד (במערבל, או ביד) גבינה, סוכר, גרידת תפוז, תמצית וניל, ביצים וחלב מרוכז, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 יוצקים את הבלילה לקלתית האפוייה, ואופים עוד 20 דקות, או עד שהמרכז מתחיל להתייצב, אך נשאר מעט רוטט.
5 מצננים במקרר 3 שעות לפחות או למשך הלילה.
6 מכינים את ציפוי הקרמל: מפזרים באופן שווה את סוכר הדמררה מעל פני העוגה. אם יש לכם ברנר (מבער) - שורפים בעזרתו את פני העוגה עד שהסוכר הופך לקרמל. אם אין ברנר - מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על תוכנית גריל, ומניחים על הרשת העליונה ביותר. אופים 3 דקות, או עד שהסוכר מתקרמל. בזמן הזה, לא עוזבים את התנור, כי הסוכר עלול להישרף. מאחסנים בקירור.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!