צילום׃ Elenathewise, Istock
טראפלס דבש
שוקולד, דבש ושמנת - מה כבר יכול להשתבש?
אפרת הילדסהיים | גלריית המומחים
| פורסם 20/10/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מתכון פשוט מחמרים בסיסיים וטריים ללא סיבוכים מיותרים.
טעם הדבש ואיכותו הם אלו שיקבעו את איכות התוצאה הסופית ולכן מומלץ להשתמש בדבש ארומטי ודומיננטי.
מרכיבים (30 מנות):
250 מ"ל שמנת 38%
650 גרם שוקולד חלב 34%
150 גרם שוקולד מריר עדין 56%
6 כפות דבש
אבקת קקאו לציפוי (עדיף כהה)
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמנת, ומערבבים פנימה את הדבש. 2. מביאים לרתיחה, אך עוצרים בשלב המבעבע ולא נותנים לשמנת לעלות. 3. שופכים את השמנת והדבש על השוקולד ישירות ובבת אחת. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה, ומשאירים כ-10 דקות להתקרר בטמפרטורת החדר. 4. מעבירים לקירור במקרר. רצוי לערבב מספר פעמים תוך כדי קירור, כדי שהשוקולד יתקשה בצורה אחידה.5. כשהשוקולד קשה חלקית אפשר לזלף לכדורים, או לחכות להתקשות מלאה ואז לכדרר ביד או בעזרת כפיות. את הכדורים מגלגלים באבקת קקאו ושומרים בכלי אטום במקרר.