אוכל
צילום׃ גל, פתיתים

אל תקראו לו דייסה: פודינג אורז

עוד לא התחיל הגשם הראשון, אבל כבר מדגדג לנו להכין פודינג אורז: כבד, סמיך ומתקתק, והכי חשוב - מעלה זכרונות ילדות

גל | פתיתים | פורסם 24/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לפודינג

1 כוס אורז עגול

1.5 כוסות מים

3 כוסות חלב

4 כפות סוכר

לתיבול

1 מקל וניל

2-3 קילופים מקליפת תפוז

קינמון להגשה

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את האורז והמים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים 10-15 דקות.

2 מוסיפים את החלב. מרתיחים שוב, מנמיכים אש למינימום, ומתבלים במקל וניל חצוי וקליפת תפוז.

3 מבשלים במשך שעה ובוחשים כל הזמן בכף עץ, כל 5 דקות בהתחלה, ויורדים לאט לאט עד ל-2 דקות לקראת הסוף.

4 10 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את הסוכר. מגישים חם או קר, עם מעט קינמון מעל.

עוד תוספות אפשריות: כל מה שאוהבים החל מבננות, מנגו, פירות יער, תפוחים, צימוקים או קוביות שוקולד ורטבים שונים כמו סילאן, דבש ומה לא.

כמה נקודות חשובות:

* לפודינג מתאים רק אורז עגול, אותו הסוג שמשתמשים בו לריזוטו. הוא מפוצץ בעמילן שמשתחרר בבישול ארוך, מתערבב בנוזל סביבו ומסמיך את התבשיל. אסור לשטוף את האורז כדי לא לסלק את העמילן כפי שעושים עם אורז פרסי לקבלת אורז "אחד-אחד".

* האורז צריך להיות בהשגחה מתמדת ולהתערבב בתדירות גבוהה והכרחית. בהתחלה כל 5 דקות, ולקראת הסוף כל 2-3 דקות. חשוב מאד להקפיד על הערבוב ולא לפספס אף סבב, אחרת האורז פשוט ישרף על קרקעית הסיר. מומלץ להשתמש בכף עץ.

* המתכון התפרסם לראשונה בבלוג פתיתים