אוכל

טיש פיש טיל- עוגת סולת ואגוזים

קינוח דובר לדינו מהמטבח הירושלמי

ישראל אהרוני | דרך האוכל | פורסם 18/05/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

לבצק

1 כוס שמן
1 כוס מים
1 חבילת מרגרינה (200 גרם)
3 כוסות קמח
3 כוסות סולת
1 שקית אבקת אפיה (14 גרם)

למילוי

1 כוס סוכר
1 כף קינמון
חצי כוס שומשום
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כוס צנוברים

לסירופ סוכר

1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ וסרט קליפה מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות (חום בינוני גבוה) 2. מניחים בסיר את המים, השמן והמרגרינה, מבשלים מעל להבה נמוכה תוך ערבוב עד שמתקבלת עיסה אחידה. 3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים בהדרגתיות ותוך כדי בחישה את הקמח, הסולת ואבקת האפייה. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד. 4. עם חצי מכמות הבצק מרפדים בשכבה אחידה את תבנית התנור (התבנית הנמוכה והרחבה שמגיעה עם התנור). 5. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המילוי ומפזרים בשכבה אחידה מעל תחתית הבצק. 6. את המחצית השנייה של הבצק, מהדקים טלאים טלאים דקים מעל המילוי, עד שכל המילוי מכוסה בשכבה אחידה (ככל האפשר) של הבצק, מהדקים שוב. 7. בסכין חדה, חותכים מעוינים ברוחב של כ-3 ס"מ. 8. מעבירים לתנור החם ואופים כחצי שעה. 9. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הסירופ: מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כעשרים דקות, מידי כמה דקות מערבבים, עד שמתקבל סירופ סמיך. מסירים מהאש ומניחים לסירופ להצטנן מעט. 10. מיד עם גמר האפייה, יוצקים את הסירופ מעל העוגה החמה, מניחים לו להיספג ומגישים.