טאטאן אגסים וקדאיף
שכבות אגסים מקורמלים, שערות קדאיף וקצפת מתוקה וקטיפתית
חיים כהן | מבשלים ביחד
| פורסם 10/03/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
אגסים שלמים או חצאים
400 גרם חמאה מומסת
קדאיף
50 גרם סוכר
אבקת סוכר
שמנת מתוקה
כלים
מסננת פסטה
מחבת טפלון ביכולה להכנס לתנור
פלטה
קערת ערבוב
קלחת
מיקסר חשמלי
צלחת הגשה
אופן ההכנה:
1 קולפים וחוצים את האגסים.
2 מחממים את התנור.
3 מחממים מחבת טפלון, מפזרים סוכר וממיסים לקרמל זהוב. מוסיפים מעט חמאה.
4 מניחים את האגסים במחבת על חלקם החיצוני בצורה צפופה.
5 בקערה קורעים קדאיף, בוזקים חמאה מומסת ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
6 מסדרים שכבה יפה של קדאיף מעל האגסים ומהדקים את הדפנות בין האגסים לשפת המחבת.
7 אופים בתנור הכי קרוב לגוף חימום עליון כ-10 דקות.
8 במקביל מקציפים שמנת במיקסר חשמלי עם מעט סוכר.
9 הופכים את הקדאיף על צלחת הגשה, תוך זהירות מנוזלים חמים במחבת. מגישים עם קצפת.