אוכל
צילום׃ על השולחן

קרפ סוזט

מתכון ביתי לקרפ צרפתי

| מבשלים בצרפתית, הוצאת כנרת ועל השולחן | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

250 גרם קמח
קורט מלח
1 כפית סוכר
2 ביצים טרופות
400 מ"ל חלב
100 מ"ל מים
20 גרם חמאה, מומסת
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
1 כף קליפת לימון מגוררת
חמאה או שמן לטיגון

להגשה

125 גרם סוכר
250 מ"ל מיץ תפוזים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
2 כפות ברנדי או קוניאק
2 כפות ליקר גראן מרינייה (או ליקר תפוזים אחר)
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1 מנפים קמח, מלח וסוכר לקערה ויוצרים גומה במרכז. מערבבים ביצים, חלב ומים ויוצקים באטיות לתוך הגומה, תוך כדי טריפה, עד שנוצרת בלילה חלקה. מוסיפים חמאה מומסת תוך כדי ערבוב. מכסים ומקררים 20 דקות. מוסיפים קליפת תפוז ולימון ומערבבים. 2. מחממים ומשמנים קלות מחבת קרפים (מחבת טפלון בעלת שוליים נמוכים ותחתית ישרה לגמרי). יוצקים מן הבלילה בעזרת מצקת, כך שתכסה את תחתית המחבת בשכבה דקה ואחידה. מנקזים בלילה עודפת, אם יש. מטגנים דקה על אש בינונית, או עד שהקרפ מתחיל להתנתק מהדפנות. הופכים ומטגנים עוד דקה, או עד שמוזהב קלות. ממשיכים לטגן באותה צורה את שאר הקרפים (אין צורך לשמן יותר את המחבת). מקפלים את הקרפים המוכנים לרבעים. 3. ממיסים סוכר במחבת גדולה על אש נמוכה, עד שמתקבל קרמל זהוב. מטים את המחבת בזהירות, כדי שהקרמל ישחים באופן אחיד. יוצקים למחבת מיץ וקליפת תפוז (זהירות! כשמוסיפים נוזלים, הקרמל הלוהט עלול להשפריץ) ומרתיחים 2 דקות. מניחים את הקרפים במחבת, ויוצקים עליהם מהרוטב בעזרת כף. מוסיפים ברנדי וליקר, ומשלהבים את המחבת בעזרת גפרור או להבת הגז (בשלב זה כדאי להתרחק מעט מהמחבת ולדאוג שמכסה המחבת יהיה בהישג יד למקרה חירום). כשהלהבה שוככת, מוסיפים חמאה ומסובבים את המחבת, עד שהיא נמסה. מעבירים לצלחות ומגישים מיד.