אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

חנוכייה מבראוניז

גם מכם ביקשו להכין חנוכייה לגן של הילדים? הנה לכם פתרון מקסים, שהוא גם קל וגם מרשים וגם ממש ממש טעים: חנוכייה של בראוניז, עם נרות מכיף כף ולהבות ג'לי בינס

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 24/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

חנוכה בגן. במייל שקיבלנו מהגננת התבקשנו להכין עם הילדים חנוכיות. במשך שבוע שברתי את הראש, איך לא ללכת לחנות ולקנות פיסת דיקט וקנים ממתכת.

הפשלנו שרוולים וניסינו להכין חנוכייה מבקבוקי אקטימל. לא הלך. ויתרנו.

ניסינו מחדש מכדורי קלקר, מחימר, מחלקי מתכת. הכל הסתיים בפח.

בייאושי, נכנסנו למטבח. אין מקום טוב יותר להתנחם בו מהמטבח. ערבבנו, אפינו, הרכבנו - ויצאנו משם עם חנוכייה טעימה. עוד באותו הערב היא נעלמה. עכשיו צריך שוב לחשוב על חנוכייה לגן. נראה לי שהערב נצא לפארק ונאסוף אצטרובלים, אולי בכל זאת עוד נצליח להוציא משהו יצירתי.

מרכיבים :

בראוניז (ראו מיד)

מקלות כיף כף, או גליליות

סוכריות ג'לי בינס

מעט שוקולד מומס

לבראוניז:

200 גרם חמאה

250 גרם שוקולד מריר

4 ביצים

1 כוס סוכר לבן

1 כוס סוכר חום

1 כוס קמח

קורט מלח

אופן ההכנה:

 1 מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים את השוקולד עם החמאה (אפשר במיקרו, בפולסים של חצי דקה).

2 טורפים את הביצים במטרפה עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את שני סוגי הסוכר ואת המלח ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד להטמעה.

3 מערבבים פנימה את הקמח בתנועות קיפול.

4 משמנים תבנית מיני מאפינס מסיליקון. שופכים פנימה את התערובת, ואופים כ-18 דקות עד שהתערובת מתייצבת. זהירות מאפיית יתר! מצננים (לחלופין, אפשר לאפות את כל התערובת בתבנית גדולה כ-30 דקות, ולאחר מכן לחתוך לקוביות או לקרוץ עיגולים עם חותכן עוגיות).

5 מרכיבים חנוכייה: בעזרת שוקולד מומס מדביקים סוכרייה בראש כל מקל כיף כף. מעבירים למקרר לכמה דקות, להתקשות. נועצים בכל עוגית מקל עם סוכרייה.

חג שמח!

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות עם דובוני גומי

>> כל המתכונים לסופגניות

>> כל המתכונים ללביבות