אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אסם

עינוגי שוקולד

בימים אלה כל מה שבא לנו זה קינוח קר. למשל, קוביות שוקולד עשירות בציפוי טרפלס שוקולד מריר שהשקענו בהן חצי שעה של עבודה, ונתנו לנו בחזרה כל כך הרבה. תוסיפו להן טיפונת וודקה או ליקר קפה, הן רק ישמחו

בני פרי | אסם | פורסם 25/06/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בגודל 24X36 ס"מ:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

1 כוס חלב

4 כפות סוכר

3 כפות וודקה או ליקר קפה (לא חובה)

500 גרם פתי בר בטעם שוקולד מריר, שבור גס

לשכבת הטראפלס:

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 38%

250 גרם (2.5 חבילות) שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: מחממים בסיר בינוני על אש קטנה שוקולד מריר, חמאה, חלב וסוכר עד להיווצרות תערובת אחידה. מומלץ להוסיף לתערובת גם וודקה או ליקר בטעם קפה.

2 מוסיפים לתערובת את הפתי בר השבור.

3 מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית, דוחסים ומישרים. מעבירים את התבנית לקירור במקפיא למשך רבע שעה.

5 לשכבת הטראפלס שוקולד: מחממים את השמנת המתוקה. לקראת הרתיחה מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים בעדינות עד שאין גושים והתערובת מבריקה.

7 יוצקים לתבנית שיצאה מהמקפיא.

8 מקררים את העוגה עד להתייצבותה (4 שעות לפחות).

9 חותכים את העוגה לקוביות לפני הגשתה.

* סטיילינג: עמית פרבר

>> עוד קינוחים קרים? קבלו 3 מתכונים לעוגת גלידה
>> וגם - טירמיסו מדהים בכוסות אישיות