אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות שוקולד שוקולד-צ'יפס

עוגיות פריכות מפוצצות שוקולד שייחטפו במהירות הבזק, פינוק שאי אפשר לעמוד בפניו

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 19/08/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 230 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

220 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות

30 גרם חמאה

1/4 כוס (35 גרם) קמח

1/4 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

2 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

150 גרם שוקולד מריר קצוץ לחתיכות או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2 מניחים את השוקולד המריר והחמאה בקערה חסינת חום. ממיסים אותם במיקרוגל או על בן מארי עד שמקבלים תערובת חלקה. מצננים מעט.

2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה קטנה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3 בקערת המיקסר, יחד עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. ממשיכים להקציף עוד 5 דקות נוספות. מורידים את המהירות לנמוכה, ומוסיפים את השוקולד המומס. ממשיכים להקציף עד שהשוקולד נטמע לחלוטין (במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה). מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ובעזרת המרית מקפלים עד שהקמח נספג כולו. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומקפלים אותו פנימה עד שהוא מתפזר באופן אחיד בבלילה.

4 מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. בעזרת כף קפיצית לגלידה (או באמצעות 2 כפות רגילות) מניחים כמות של כף גדושה בכל פעם על גבי התבנית. מניחים במרווחים גדולים.

5 אופים כ-9 דקות בלבד או עד שהעוגיות יציבות בשוליים ורכות במרכז. מצננים לחלוטין.

6 העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!