כנאפה תפוחים
שכבות קראנצ'יות של קדאיף במילוי רסק תפוחים מסוכרים - קינוח מתוק מתוק
חיים כהן | כל אחד רוצה להיות טבח
| פורסם 15/12/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
שערות קדאיף
חמאה מזוקקת
סירופ סוכר (מרתיחים 1.5 ק"ג סוכר עם ליטר מים)
מיץ לימון
קרם פרש / שמנת חמוצה
למילוי
1 קילו תפוחים גראנד סמית, קלופים וחתוכים לקוביות
80 גרם סוכר
3-4 כפות מים
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר את כל מרכיבי המילוי ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים. מרסקים עד לקבלת מחית תפוחים אחידה.
2 להכנת הכנאפה: מפרידים, קורעים ומקצרים את שערות הקדאיף.
3 משמנים מחבת בנדיבות בחמאה מזוקקת, מרפדים בקדאיף, מכסים ברסק תפוחים, מוסיפים עוד שכבת קדאיף, ושמים על האש.
4 כאשר הקדאיף מגיע לצבע מושחם ויפה, הופכים בעזרת צלחת, ומחזירים למחבת. יוצקים סירופ סוכר לרתיחה קלה ומכבים את האש.