אוכל

כנאפה תפוחים

שכבות קראנצ'יות של קדאיף במילוי רסק תפוחים מסוכרים - קינוח מתוק מתוק

חיים כהן | כל אחד רוצה להיות טבח | פורסם 15/12/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

שערות קדאיף
חמאה מזוקקת
סירופ סוכר (מרתיחים 1.5 ק"ג סוכר עם ליטר מים)
מיץ לימון
קרם פרש / שמנת חמוצה

למילוי

1 קילו תפוחים גראנד סמית, קלופים וחתוכים לקוביות
80 גרם סוכר
3-4 כפות מים

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר את כל מרכיבי המילוי ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים. מרסקים עד לקבלת מחית תפוחים אחידה.

2 להכנת הכנאפה: מפרידים, קורעים ומקצרים את שערות הקדאיף.

3 משמנים מחבת בנדיבות בחמאה מזוקקת, מרפדים בקדאיף, מכסים ברסק תפוחים, מוסיפים עוד שכבת קדאיף, ושמים על האש. 

4 כאשר הקדאיף מגיע לצבע מושחם ויפה, הופכים בעזרת צלחת, ומחזירים למחבת. יוצקים סירופ סוכר לרתיחה קלה ומכבים את האש.