אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

קינוחי קוקוס אישיים

קוביות עוגת אננס עם טונות של פודינג קוקוס מעל. מוכנים?

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 07/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית מרובעת 28 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה משומן
להגשה: כוסות יין על רגל

לעוגה

170 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר חום כהה
6 חלמונים
270 גרם קמח לעוגה (שטיבל 5)
20 גרם אבקת אפייה
¾ כפית מלח
כפית תמצית וניל טובה (לא מהבקבוקונים שיש בסופר)
120 מ"ל פינקולדה (1/2 כוס)
120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
360 גרם אננס בקוביות, מסונן ומרוסק גס

לפודינג

360 מ"ל קרם קוקוס (לא מי קוקוס - הם דלילים יותר)
360 מ"ל מים (כוס וחצי)
5 כפות סוכר לבן
3 כפות קורנפלור
כפית תמצית קוקוס טובה (אפשר לוותר)

לקישוט

שבבי קוקוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה. בקערה נוספת מערבבים את הפינקולדה, הוניל והחלב.

3 מקרימים במערבל (בוו גיטרה) חמאה וסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת אוורירית. מנמיכים מהירות ומוסיפים את החלמונים אחד אחד עד שכולם נטמעים.

4 מוסיפים לסירוגין את תערובת היבשים ובלילת החלב. מערבלים עד היטמעות ולא יותר.

5 מוסיפים את האננס הגרוס ומערבבים ידנית. יוצקים לתבנית ואופים 35 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים. אם אין לכם חשק להכין פודינג – מחסלים את העוגה כמו שהיא.

6 מכינים את פודינג הקוקוס: מחממים את חומרי הפודינג בסיר בינוני ומערבבים עד להמסה.

7 מביאים לכמעט רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד שמסמיך.

8 מכבים את האש, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד צמוד לפודינג, כדי למנוע היווצרות קרום.

9 מרכיבים את המנה: חותכים את העוגה לקוביות של 2 ס"מ. מניחים בכוס עם רגל כמה קוביות מהעוגה, ועליהן שופכים מהפודינג. מכניסים את המנות למקרר, ולפני ההגשה מפזרים שבבי קוקוס.