אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

שושני שמרים במילוי שוקולד

עם חלב, חמאה וביצים בבצק - אין מצב שלא ייצאו לכם מאפים מעלפים. נכון, אנחנו רגילים לפגוש את העוגות האלה עם מילוי קינמון, אבל בינינו - הרי שוקולד תמיד מתברר כמנצח. נסו ותראו

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 22/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק (20 שושנים קטנות):

חצי קילו קמח לבן (500 גרם)

כף וחצי שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1 כוס חלב פושר (ניתן להמיר במים או חלב קוקוס לקבלת מאפה פרווה)

2 ביצים טרופות

1/4 כפית מלח

100 גרם חמאה רכה (או מחמאה), חתוכה לקוביות

למילוי:

ממרח שוקולד (איזה שאוהבים)

רבע כוס שקדים טחונים, לפיזור על הממרח (מומלץ, לא חובה)

לציפוי (לפני האפייה):

ביצה טרופה עם כף מים

לציפוי (אחרי האפייה):

סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק יום מראש: מערבבים בקערת מיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב, הביצים הטרופות והמלח, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות החמאה.

2 לשים את הבצק (במיקסר עם וו לישה או ביד) כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע, מעבירים לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה (או לפחות 4 שעות) במקרר.

3 מקמחים מעט את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-2 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר, מורחים את מלית השוקולד ומשאירים כ- 2 ס"מ בסוף העלה ללא מלית. מפזרים על מלית השוקולד את השקדים הטחונים ומגלגלים לרולדה. מהדקים את קצות הרולדה ופורסים אותה ל-8-10 חתיכות שוות.

4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את שושני הבצק כשהצד המגולגל החתוך פונה כלפי מעלה. מתפיחים במקום חמים כ-20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

5 מברישים את השושנים בתערובת של ביצה טרופה עם כף מים, ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפה משחים.

6 מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים, בעודם חמים, בסירופ מייפל (ניתן למהול את הסירופ במעט מים).

*המתכון באדיבות הבלוג תיק אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות