אגסים מזוגגים בקרמל יין
זיגוג קרמל מתקתק ביין אדום
ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני
| פורסם 02/10/08
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 אגסים קלופים (רצוי אגסי בוסק או אנג'ו אדום)
4 כוסות יין אדום יבש
כוס וחצי סוכר
3 מקלות וניל
2 מקל קינמון
2 עלי דפנה
סרט מקליפת תפוז
60 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כוס ברס (אגוזים מסוכרים קצוצים)
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים, למעט האגסים, הברס והחמאה בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים יחד עשר דקות. מוסיפים את האגסים ומבשלים יחד כ 15-20 דקות. מוציאים. מבשלים במחבת חלק מהנוזלים, מבשלים ומצמצמים עד שמתקבל קראמל כהה ומבריק. מכניסים פנימה את האגסים, מגלגלים אותם כל הזמן בתוך הקראמל עד שהם מזוגגים ומבריקים מהקראמל (שלוש-ארבע דקות). מוציאים. טובלים ומצפים בברס. מוסיפים למחבת עם הקראמל והיין את החמאה הרכה עד שמתקבל רוטב קטיפתי ומבריק. מסדרים שלולית רוטב על 6 צלחות הגשה, עליהם אגס מצופה בברס ועליו בקצה, עלה נענע.