אוכל

אגסים מזוגגים בקרמל יין

זיגוג קרמל מתקתק ביין אדום

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 אגסים קלופים (רצוי אגסי בוסק או אנג'ו אדום)
4 כוסות יין אדום יבש
כוס וחצי סוכר
3 מקלות וניל
2 מקל קינמון
2 עלי דפנה
סרט מקליפת תפוז
60 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כוס ברס (אגוזים מסוכרים קצוצים)

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים, למעט האגסים, הברס והחמאה בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים יחד עשר דקות. מוסיפים את האגסים ומבשלים יחד כ 15-20 דקות. מוציאים. מבשלים במחבת חלק מהנוזלים, מבשלים ומצמצמים עד שמתקבל קראמל כהה ומבריק. מכניסים פנימה את האגסים, מגלגלים אותם כל הזמן בתוך הקראמל עד שהם מזוגגים ומבריקים מהקראמל (שלוש-ארבע דקות). מוציאים. טובלים ומצפים בברס. מוסיפים למחבת עם הקראמל והיין את החמאה הרכה עד שמתקבל רוטב קטיפתי ומבריק. מסדרים שלולית רוטב על 6 צלחות הגשה, עליהם אגס מצופה בברס ועליו בקצה, עלה נענע.