עוגיות שוקולד ובוטנים מלוחים
הנה מתכון לקינוח מתוק מלוח שאפשר לתקתק בבית במינימום מאמץ: עוגיות שוקולד עסיסיות עם תוספת מקפיצה של בוטנים מלוחים שפשוט מערבבים ואופים, שותים משהו קר - והופ, הן מוכנות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (35 מנות):
100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר חום כהה
חצי כפית תמצית וניל
1 ביצה L
100 גרם שוקולד מריר מומס
140 גרם (1 כוס) קמח
40 גרם (4 כפות) קקאו
1 כפית סודה לשתייה
100 גרם בוטנים מלוחים
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקישוט:
50 גרם בוטנים חצויים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, ווניל ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי.
3 מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
4 מוסיפים שוקולד מומס ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
5 מוסיפים קמח, קקאו, סודה, בוטנים ושוקולד ומערבלים עד קבלת בצק אחיד.
6 באמצעות 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצרים עוגיות ומניחים במרווחים על גבי נייר האפייה.
7 מקשטים בבוטנים חצויים ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין רכות מאוד במרכזן.
8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט