אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות שוקולד ובוטנים מלוחים

הנה מתכון לקינוח מתוק מלוח שאפשר לתקתק בבית במינימום מאמץ: עוגיות שוקולד עסיסיות עם תוספת מקפיצה של בוטנים מלוחים שפשוט מערבבים ואופים, שותים משהו קר - והופ, הן מוכנות

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 14/06/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

100 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר חום כהה

חצי כפית תמצית וניל

1 ביצה L

100 גרם שוקולד מריר מומס

140 גרם (1 כוס) קמח

40 גרם (4 כפות) קקאו

1 כפית סודה לשתייה

100 גרם בוטנים מלוחים

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקישוט:

50 גרם בוטנים חצויים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, ווניל ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי.

3 מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

4 מוסיפים שוקולד מומס ומערבלים עד שהתערובת אחידה.

5 מוסיפים קמח, קקאו, סודה, בוטנים ושוקולד ומערבלים עד קבלת בצק אחיד.

6 באמצעות 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצרים עוגיות ומניחים במרווחים על גבי נייר האפייה.

7 מקשטים בבוטנים חצויים ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין רכות מאוד במרכזן.

8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס וניל, קצפת ודובדבנים
>> מהיר ובריא: פסטה עם זוקיני ופסטו קשיו