אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שבלולי שמרים במלית חלבה ושוקולד מריר

עוגת שמרים עשירה, טעימה ומקבלת באהבה כל מילוי שתשימו בתוכה. זו תהיה אהבה ממבט ראשון

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 28/09/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית עגולה בקוטר 26 או 28 ס"מ

לבצק:

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח

1 כפית (6 גרם) מלח

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כף (9 גרם) שמרים יבשים או חצי שקית (25 גרם) שמרית

1 ביצה

100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות

1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר

למלית:

1/2 מיכל (250 גרם) ממרח חלבה איכותי

2-3 כפות שוקולד צ'יפס מריר (אפשר להמיר באגוזים קצוצים גס)

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להטמעה מלאה. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצה וקוביות החמאה הרכה. מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד. לשים במשך כ-10 דקות עד שהבצק הופך רך וחלק.

2 יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה נקייה. יוצקים על הבצק מעט שמן ומגלגלים אותו, כך שיצופה היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה וחצי. הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 35X45 ס"מ ובעובי של כחצי ס"מ. מסירים את השוליים המיותרים בעזרת סכין משוננת.

4 מורחים שכבה דקה ואחידה של ממרח החלבה על גבי הבצק בעזרת מרית מדורגת. מפזרים מעל באופן אחיד את השוקולד צ'יפס. מגלגלים את הבצק מחלקו הארוך יותר לגליל מהודק.

5 בעזרת סכין משוננת מסירים את השוליים המיותרים. חוצים את הבצק לשניים. כל חצי מחלקים שוב לקבלת 4 חלקים שווים. כל רבע פורסים ל-3 חלקים לקבלת 12 חלקים שווים בגודלם.

6 מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה. מניחים את פרוסות הבצק בתבנית כשצדם פונה כלפי מעלה ובמרווחים קלים זה מזה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים שוב למשך כ-30 דקות. בינתיים מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-25-30 דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב. מוציאים ומצננים.

7 העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר, כשהיא עטופה היטב עוד 3 ימים נוספים.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!