אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קרואסון שקדים מהיר

קבלו את המאפה המושלם לשבירת הצום: מכינים לפני כניסת החג, ואחרי הצום מכניסים לתנור. הרבה הרבה יותר פשוט מהקרואסון המסורתי, וטעים שאפשר להשתגע

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 12/09/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש לי חיבה גדולה למאפים של בצק עלים. קודם כל כי אפשר לקנות את הבצק מוכן, וזה ממש בסדר – אף אחד לא יחשוב שאתם עצלנים; וחוץ מזה, רוב המתכונים המבוססים על בצק עלים הם ממש מהירים להכנה, וכמעט תמיד יוצאים טעימים. עוד פלוס הוא שאפשר לערוך את כל ההכנות מראש, ולאפות ממש לפני שמגישים.

 

את הקרואסונים האלה אני ממליצה לכם להכין בערב כיפור, ואז לכסות את התבנית בניילון נצמד ולשמור במקרר. במוצאי כיפור תצטרכו רק להכניס את התבנית ל-25 דקות בתנור – ויש לכם מאפה מושלם והכי טרי שיש ללוות איתו את הקפה הראשון.

מרכיבים (12 מנות):

חבילת בצק עלים מרודד (1 ק"ג), קר

למילוי (לפי כוס של 200 מ"ל):

1 חלבון

250 גרם שקדים טחונים דק (2.5 כוסות)

100 גרם אבקת סוכר (כוס לא דחוסה)

1 שקית סוכר וניל

3 כפות מיץ תפוחים

כף מיץ לימון

להברשה:

מעט חלב

לציפוי:

100 מ"ל מיץ לימון

100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלבון, מוסיפים את יתר מצרכי המילוי ומערבבים.

2 חותכים את הבצק ל-12 משולשים, שהגובה שלהם הוא הרוחב של הבצק.

3 מניחים על החלק הרחב של כל משולש כף נדיבה של מילוי, ומגלגלים לכיוון השפיץ.

קרואסון שקדים של אביבה פיבקו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
הבעיה היחידה היא לצום כשהחמודים האלה במקרר|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4 מסדרים את הקרואסונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעגלים טיפה לצורת סהרון. בשלב הזה אפשר לכסות את התבנית בניילון נצמד ולשמור בקירור עד שאופים.

5 לפני האפייה מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הקרואסונים במעט חלב ואופים 25 עד 30 דקות.

6 מערבבים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר לקבלת מעין סירופ. כשהקרואסונים יוצאים מהתנור מניחים אותם על רשת מעל תבנית, ומברישים בסירופ.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה מהממת ללא אפייה

>> מתכונים לארוחה מפסקת

>> מתכונים לאחרי הצום