תמונת AVI׃ none
מלבי
קינוח קליל וקרמי במרקם שנמס בפה ובטעמים של שמנת מתוקה, קוקוס ופיסטוק
פרנק אזולאי | עושים שכונה
| פורסם 09/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
גביע שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
70 גרם קורנפלור
50 גרם חלב
150 גרם סוכר
6 טיפות מי זוהר
50 גרם קוקוס קלוי
50 גרם פיסטוק קלוי
לרוטב
½ כוס סוכר
½ כוס מים
5 טיפות מי זהר
מעט צבע מאכל אדום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בסיר את הסוכר, חצי כוס מים, ו-5 טיפות מי זהר ומחכים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25 דקות.
2 רגע לפני סוף הבישול מוסיפים מעט צבע מאכל אדום. מצננים ומקררים לפחות שעה.
3 מערבבים בסיר נוסף 250 מ"ל חלב, שמנת, 150 גרם סוכר ו-6 טיפות מי זהר. במקביל מערבבים בקערה 50 מ"ל חלב עם 70 גרם קורנפלור.
4 ברגע שהשמנת עומדת לרתוח מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים מס' שניות על אש חזקה.
5 יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומצננים. מכסים ומקררים שעתיים לפחות.
6 את כלי ההגשה של המלבי מומלץ להקפיא לכמה שעות לפני מזיגת התערובת.