אוכל
תמונת AVI׃ none

מלבי

קינוח קליל וקרמי במרקם שנמס בפה ובטעמים של שמנת מתוקה, קוקוס ופיסטוק

פרנק אזולאי | עושים שכונה | פורסם 09/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

גביע שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
70 גרם קורנפלור
50 גרם חלב
150 גרם סוכר
6 טיפות מי זוהר
50 גרם קוקוס קלוי
50 גרם פיסטוק קלוי

לרוטב

½ כוס סוכר
½ כוס מים
5 טיפות מי זהר
מעט צבע מאכל אדום

אופן ההכנה:

1 מערבבים בסיר את הסוכר, חצי כוס מים, ו-5 טיפות מי זהר ומחכים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25 דקות.

2 רגע לפני סוף הבישול מוסיפים מעט צבע מאכל אדום. מצננים ומקררים לפחות שעה.

3 מערבבים בסיר נוסף 250 מ"ל חלב, שמנת, 150 גרם סוכר ו-6 טיפות מי זהר. במקביל מערבבים בקערה 50 מ"ל חלב עם 70 גרם קורנפלור.

4 ברגע שהשמנת עומדת לרתוח מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים מס' שניות על אש חזקה.

5 יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומצננים. מכסים ומקררים שעתיים לפחות.

6 את כלי ההגשה של המלבי מומלץ להקפיא לכמה שעות לפני מזיגת התערובת.