בננה, אננס, תירס וליצ'י בחלב קוקוס
מתכון תאילנדי מסורתי
גיל חובב | השף המעופף
| פורסם 07/05/10
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 בננות מוצקות, קלופות וחתוכות לפרוסות של 2 ס"מ
גרגרים מקלח תירס אחד
1 כוס קוביות אננס טרי
10 ליצ'י טריים קלופים, מגולענים וחצויים
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות סוכר
קורט מלח
2-3 טיפות תמצית פריחת הדרים או יסמין (לא הכרחי אבל מוסיף המון)
לקישוט
2 כפות שומשום קלוי
עלי נענע
אופן ההכנה:
1 שמים את הבננות, האננס והתירס בסיר. 2. יוצקים את חלב הקוקוס לקערה. מוסיפים לו את הסוכר והמלח ומערבבים נמרצות עד שהם נמסים. יוצקים לסיר. 3. מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוספים את חצאי הליצ'י ומבשלים בביעבוע עדין שתי דקות. 4. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את מי פריחת ההדרים. 5. מעבירים לקערת הגשה ומצננים ארבע שעות במקרר. 6. מפזרים מעל שומשום קלוי ועלי נענע ומגישים.