אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

רוזלך קינמון

רוצים להגיד למישהו שהוא יקר לליבכם? אין דרך טובה יותר לעשות את זה מאשר להכין לו רוזלך. האמת, אולי יש - רוזלך לוטוס וקינמון

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 12/05/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (50-60 עוגיות):

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)

15 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר או דבש

300 מ"ל מים פושרים (כוס ורבע)

60 מ"ל שמן זית (רבע כוס)

1 כפית מלח

למילוי:

300 גרם ממרח לוטוס או ריבת חלב

200 גרם סוכר חום כהה

קינמון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בזרם דק את המים ושמן הזית וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך כ-7 דקות, עד לקבלת בצק דביק, גמיש וחלק. לקראת הסוף מוסיפים את המלח.

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה 

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח, בערך שעה.

3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-4 כדורים ומשאירים על משטח מקומח להתפחה נוספת של בין חצי שעה לשעה.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.

5 מרדדים את אחד הכדורים על משטח מקומח למלבן דק.

6 מורחים את עלה הבצק בשכבת ממרח לוטוס, מפזרים סוכר חום ועליו קינמון. מהדקים מעט את הסוכר והקינמון עם הידיים ומגלגלים לרולדה.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

7  פורסים את הרולדה בסכין ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

8 אופים 7-10 דקות, עד שהרוזלך מזהיבים בחלקם העליון – ובינתיים חוזרים על הפעולות עם חלק נוסף של הבצק.

9 מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם.

**רוצים להכין ולהקפיא? אפשר. אורזים את הרוזלך בקופסה אטומה או צנצנת מיד בצאתם מהתנור, ומכניסים למקפיא. כשרוצים להגיש מחממים 10 דקות ב-150 מעלות.