אוכל
צילום׃ שירלי אהרון

באבע - האמא של כל העוגות

עוגה נפלאה מהמטבח העיראקי ממולאת תמרים ואגוזים

שירלי אהרון | mako | פורסם 03/03/09 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

½ ק"ג קמח
½ כף שמרים יבשים
½ כוס +1 כף שמן
½ כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים

למילוי

250 גרם תמרים מגולענים
100 גרם אגוזים טחונים

לציפוי

חלבון ביצה
שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים היבשים של הבצק ומוסיפים שמן ומים לסירוגין עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים במגבת רטובה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעה. 2. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. 3. מערבבים את התמרים והאגוזים בקערה. 4. בעזרת ידיים משומנות/רטובות קורצים כדורים קטנים מהתערובת, בגודל של מסטיק עגול גדול. 5. יוצרים שקע רחב במרכז של כל כדור בצק, מכניסים לתוכו כדור מהמלית וסוגרים עליו את שולי הבצק. 6. בעזרת כפות ידיים משומנות משטחים את הכדור לכדי "פיתה" שטוחה ודקיקה (נזהרים שהמילוי לא יבצבץ דרך הבצק). מנקבים היטב במזלג כדי שלא יתפח בזמן האפייה. 7. מברישים בחלבון ביצה ומפזרים שומשום. 8. אופים בחום בינוני כ-20 דקות, או עד להשחמה.