אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

מיני סופגניות ללא שמרים

סופגניות קטנטנות ללא שמרים או התפחות. תענוג רך ואוורירי שיעשה לכם את השבוע

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 22/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבלילה:

2 חלמונים

2/3 כוס חלב

1 כף שמן

1 כוס קמח

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סוכר

2 חלבונים מוקצפים לקצף יציב

לציפוי:

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 טורפים בקערה חלמונים, חלב ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, וניל וסוכר בהדרגה עד שהבלילה מגיעה למרקם חלק ומשיי. מקפלים פנימה את החלבונים וזוהי כל הבלילה.

2 מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר.

3 לוקחים בעזרת כף (או כף לגלידה) מנה מהבלילה וזולפים לשמן החם. מטגנים את הסופגניות עד שהן זהובות משני הצדדים. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

4 מניחים בצלחת עמוקה ורחבה את הסוכר והקינמון, מגלגלים בהם את הסופגניות ומגישים.

* הסופגניות מאוד טעימות גם ביום למחרת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!