צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים
מיני סופגניות ללא שמרים
סופגניות קטנטנות ללא שמרים או התפחות. תענוג רך ואוורירי שיעשה לכם את השבוע
דליה מאיר | קסמים מתוקים
| פורסם 22/10/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
לבלילה:
2 חלמונים
2/3 כוס חלב
1 כף שמן
1 כוס קמח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
2 חלבונים מוקצפים לקצף יציב
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 טורפים בקערה חלמונים, חלב ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, וניל וסוכר בהדרגה עד שהבלילה מגיעה למרקם חלק ומשיי. מקפלים פנימה את החלבונים וזוהי כל הבלילה.
2 מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר.
3 לוקחים בעזרת כף (או כף לגלידה) מנה מהבלילה וזולפים לשמן החם. מטגנים את הסופגניות עד שהן זהובות משני הצדדים. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
4 מניחים בצלחת עמוקה ורחבה את הסוכר והקינמון, מגלגלים בהם את הסופגניות ומגישים.
* הסופגניות מאוד טעימות גם ביום למחרת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!